Goede wedstrijd toch verlies Tilburg tegen Scorpions


Terwijl bekend is geworden dat de gestaakte wedstrijd tegen de Saale Bulls Halle wordt ingehaald op maandag 4 december. Speelde de Trappers op vrijdag de zeventiende november tegen aartsrivaal Hannover Scorpions. Tilburg moest wederom starten zonder Branden Gracel, Max Hermens en Reno de Hondt. Ondanks dat legde Tilburg volgens Diego Hofland en coach Doug Mason een goede wedstrijd op het ijs. Maar na zestig minuten stond het toch weer met lege handen tegen angstgegner Hannover Scorpions.

LEES OOK: Scorpions maatje te groot voor Tilburg Trappers

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions 1-4

De eerste periode hadden beide teams goede mogelijkheden om de score te openen. Maar beide goalies lieten zich nog niet passeren. Ruud Leeuwesteijn pakte alle acht schoten van de Scorpions en Gerald Kuhn III alle elf van de Trappers.

tekst gaat verder onder de video

#33 Ruud Leeuwesteijn Foto: Arie Leeuwesteijn

In de tweede periode werd dat anders. Tien seconden na puck-drop was het Allan McPherson die tussen twee Tilburgse verdedigers in. De puck een laatste zetje kon geven en zo de 0-1 binnen kon prikken. Vier minuten later via de rebound op een redding door Ruud Leeuwesteijn op een schot van Dylan Wruck. De puck stuiterde tegen een Tilburgse verdediger en zo stuiterde de puck alsnog binnen. Als het dan tegen zit tegen een bepaalde tegenstander dan zit het ook echt tegen. Nog geen halve wedstrijd was er gespeeld toen Hannover op de powerplay kon na een hooking straf voor Jonne de Bonth. Ook die goal ontstond weer met wat pech.

Een afstandsschot van Allan McPherson stuiterde uit de vanghand van Leeuwesteijn en Pascal Aquin was er als de kippen bij om de puck in de korte hoek binnen te pushen. Een breakaway op de penalty kill tussen D’Artagnan Joly en Delaney Hessels en zo wist men eindelijk het doel van goalie Gerald Kuhn III te ontmaagden doordat Hessels de puck binnen schoot. Tilburg kreeg nog kansen op de powerplay in de laatste vijf minuten van de tweede periode. Maar wist daar niet van te profiteren. Schotenverhouding in de tweede periode was 18-11 in het Duits voordeel. De derde periode was weer voor de Tilburgers maar Scorpions weigerde mee te werken aan een beter resultaat en maakte zelfs nog de empty netter zodat Tilburg wederom met lege handen staat tegen Hannover Scorpions.

tekst gaat verder onder de persconferentie en samenvatting

uitslagen Oberliga Nord
Duisburg – Essen 3-6
Erfurt – Rostock 3-2 OT
Halle – Indians 2-5
Herne – Leipzig 1-3
Herford – Hamm 1-4

stand
1. Scorpions 16-37
2. Essen 15-35
3. Erfurt 15-31
4. Tilburg 16-29
5. Indians 15-26
6. Rostock 15-24
7. Hamm 15-23
8. Halle 14-20
9. Herne 15-18
10. Duisburg 15-13
11. Leipzig 15-9
12. Herford 16-8

Previous Daniel Sprong verliest met Detroit van Ottawa in overtime
Next Heerenveen verslaat koploper Diez, Liège wint in Den Haag