Sprong scoort maar verliest met Detroit van Toronto


Dag 39 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer in actie kwam in Stockholm bij de NHL Global Series. Hij scoorde een penalty shot en daarmee zijn vijfde goal van het seizoen. William Nylander werd de held in die wedstrijd. De Ducks verloren van Panthers dankzij hun oude goalie.

LEES OOK: Daniel Sprong verliest met Detroit van Ottawa in overtime

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2-3

Leuk feitje in deze wedstrijd was dat oud HIJS Hokij speler Jaidy van Mourik nu actief bij Brinkens HF bij de cleaning crew hoorde die in de breaks het ijs schoonvegen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jaidy van Mourik

In een stampvolle Avicii-Arena in Stockholm gevuld met 13.150 toeschouwers schitterde William Nylander voor zijn Zweedse  familie en thuispubliek. Zijn puntenreeks verlengde hij met twee assists en een goal tot zestien wedstrijden. De Wings domineerden periode één en twee met een hoofdrol voor Daniel Sprong. Bij 0-0 in periode twee bewees Sprong zijn cool en techniek door een penaltyshot feilloos te verzilveren. Detroit-Zweed Lucas Raymond (geboren in Gothenburg) verdubbelde de score. In periode drie zakten de Wings compleet door het ijs (conditie?) en draaiden de Leafs onder aanvoering van Nylander de wedstrijd om als een blad aan een boom: 3-2 voor  Toronto. Detroit-goalie Alex Lyon debuteerde voor de Wings met 26 saves. Leafs-collega Ilya Samsonov noteerde er 27. Sprong kwam in dertien minuten ijstijd tot vijf schoten en noteerde een plus een.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 3-2

De Jets gooiden in periode drie de turbo op de straalmotoren en stuurden de Sabres uiteindelijk met lege handen van het ijs. Jet Cole Perfetti scoorde voor de vijfde keer op rij  (1-0). Jetsgoalie Connor Hellebuyck noteerde 26 saves. Zijn collega Eric Comrie had een mindere avond voor Buffalo: 15 saves op 18 schoten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Florida Panthers 1-2

Panthers-goalie Anthony Stolarz was de beul voor de eenden uit Anaheim. Dat was extra zuur voor de Ducks. Van 2019 tot juni dit jaar was Stolarz namelijk de stand-in goalie voor Anaheim. Dit seizoen was er voor hem echter geen plaats in de eendenvijver.  Met zijn 34 saves gisteravond was Stolarz de panter die de eendjes het meeste pijn deed: maximum payback. De overige Panthers die de Ducks pijnigden waren Oliver Ekman-Larsson en Eetu Luostarinen (beiden een goal). Panther Anton Lundell  leverde twee assists.

Previous Heerenveen verslaat koploper Diez, Liège wint in Den Haag
Next Weer Houdini act Geleen, Liège verslaat aartsrivaal Herentals