Ultieme wraak Trappers Ties van Soest met overtime winner


De Tilburg Trappers moesten de 602 km lange reis naar Leipzig aanvangen met een uitgekleed gezelschap. Wedtrijd zeventien in de Oberliga Nord werd derhalve een lastige, maar in overtime sloeg Ties van Soest toe.

LEES OOK: Goede wedstrijd toch verlies Tilburg tegen Scorpions

KSW Icefighters Leipzig – Tilburg Trappers 3-4 OT

Tilburg had hetr erg lastig tegen de laagvlieger uit Leipzig. De befaamde busbenen zoals ze dat in hockeytermen noemen. In de negende speelminuut was er een duel aan de boarding en de puck kwam achter de twee verdedigers van Tilburg terecht en Jan-Luca Schumacher kon er mooi tussendoor glippen en hoog in het doel scoren. Gelukkig wisten de Trappers te profiteren van een man meer situatie nadat Andre Schitzhold voor hooking naar de strafbank mocht. Noah Muller schoot vanaf de blauwe lijn en in de goal crease was het Kilian van Gorp met het sublieme tikje wat Leipzig goalie Eric Hoffman kansloos liet. De schotenverhouding was voor de thuisclub met 11-om-6.

In de tweede periode was een vroeg kerstcadeau van Leipzigs Andre Schitzhold een cadeau wat de Tilburgers graag uitpakte. Danny Stempher hoefde maar twee meter te overbruggen naar Ties van Soest en die zei dank u met de 2-1 voorsprong.

tekst gaat verder onder de video

#4 Ties van Soest Foto Stefan Friedrich

Nipt voor halverwege de wedstrijd sloeg ook Leipzig toe op de powerplay. Links van de goal stond Ian Farell geheel vrij en hij wist eenvoudig de puck binnen te tikken. In de slotfase van de tweede periode kreeg Roberto Gieseler nog een match penalty na een check op Ties van Soest. De schotenverhouding in periode was van beide matig met 6-om-5 in het voordeel van Leipzig. Pas laat in de derde periode kwam de wedstrijd weer op gang.

Marvin Timmer schoot met nog vier minuten te gaan Tilburg op een 3-2 voorsprong door vanaf rechts met een hard schot de goalie te passeren. Maar met het net empty lukte het Leipzig anderhalve minuut voor tijd toch de 3-3 te scoren. Maar Ties van Soest nam de ultieme wraak na de harde hit om de game winner te scoren. Hij vertrok vanaf het eigen verdedigingsvak en schoot de puck halverwege het aanvalsvak in de verre hoek.

samenvatting + persconferentie

Previous 'Battle of the Hudson' prooi voor Rangers, Boston koploper in de league
Next Den Haag wint van Neuwied, Herentals verslaat Diez