Tilburg Trappers verslaat Fuchse Duisburg met moeite


Wedstrijd twintig voor de Tilburg Trappers in de Oberliga. Inmiddels staan de Trappers op zeven nederlagen na negentien wedstrijden. Tijd om het vertrouwen weer te herstellen met de wedstrijd tegen Fuchse Duisburg. Op de laatste vier minuten na werd daar aan voldaan.

LEES OOK: Tilburg verliest van Essen mede dankzij vele gemiste kansen

Tilburg Trappers – Füchse Duisburg 5-4

Tilburg was de bovenliggende partij ondanks de vijf ontbrekende spelers Max Hermens, Jay Huisman, Marvin Timmer, Chay Schults en Ruud Leeuwesteijn. Maar het duurde wel even voordat er gescoord kon worden. In de twaalfde minuut kon Reno de Hondt uitbreken op de penalty kill. Hij gaf een pass naar Danny Stempher en die wist Reno de Hondt weer te bereiken waarna Reno de puck achter Duisburg goalie Linus Schwarte wist te plaatsen. Het was zijn eerste goal van het seizoen. Twee minuten voor tijd was het op de powerplay Branden Gracel die de puck naast de goal staand richting Diego Hofland wilde plaatsen maar via het been van een Duisburg verdediger stuiterde de puck hoog in het Duitse net. Het was alweer een tijdje geleden dat Tilburg met een 2-0 voorsprong ging rusten op Stappegoor na de eerste periode. Schoten verhouding 15-om-5 in het voordeel van de Trappers.

Tilburg ging in de tweede periode door waar het de eerste periode mee was begonnen. Al snel was het Diego Hofland die een strakke pas op maat van Alexei Loginov wist om te zetten naar een goal. Hofland stond moederziel alleen vlak bij de goalie en de Duitse verdedigers waren nergens te bekennen.

tekst gaat verder onder de foto

#66 Diego Hofland Foto: Arie Leeuwesteijn

Twee straffen achter elkaar betekende een 5-on-3 voor de Trappers. Jordy Verkiel kon tussen de twee face-off cirkels vrij uithalen en schoot de puck in de rechter bovenhoek voor de 4-0. Special teams galore vandaag bij de Trappers. Twee powerplay goals en een shorthanded goal. Duisburg kwam ook op het scorebord in Stappegoor. Een mooie aanval door het midden met een strakke pass aan de vrijstaande Raymond Brice zorgde voor de 4-1. Toen was er nog een halve wedstrijd te gaan. Schoten verhouding in periode twee 18-om-4 nog steeds in het voordeel van de Trappers.

Consolideren of uitbouwen?

Als Mikko Virtanen profiteert van een foutje tussen goalie Linus Schwarte en zijn verdediger kan Virtanen de tweede shorthanded goal van de avond maken. Tien minuten voor tijd kan Duisburg via een prachtige tic-tac-toe aanval de 5-2 maken door Michael Fomin. Hij stond aan het eind van de aanval en sloeg toe met een onetimer die Tilburg goalie Cedric Andree alleen gehoord heeft. Ongeveer drie minuten voor tijd haalt Duisburg trainer Christoph Schubert goalie Schwarte van het ijs. Dan moet Tilburg nog twee goals toestaan. Beide goals werden van dichtbij gescoord. Geoffrey Kitt en in de allerlaatste seconde Dominik Piskor. Na afloop vielen er harde woorden in de kleedkamer. Coach Doug Mason was niet blij. Maar het enige wat telt zijn de drie punten en niet hoe die behaald worden.

tekst gaat verder onder de video’s

uitslagen van vrijdag 1-12 en de stand
Hamm – Erfurt 4-3
Scorpions – Essen 7-2
Herne – Herford 5-2
Leipzig – Halle 3-1
Rostock – Indians 2-3

1. Scorpions 20-46
2. Essen 19-44
3. Trappers 20-37
4. Indians 19-35
5. Erfurt 19-34
6. Hamm 19-30
7. Rostock 20-30
8. Halle 19-29
9. Herne 19-23
10. Leipzig 19-19
11. Duisburg 19-13
12. Herford 20-8

Previous Assist Sprong bij winst Detroit, goalie goal Tristan Jarry
Next Powerplay ijzersterk voor winnend Geleen in Diez