Assist Sprong bij winst Detroit, goalie goal Tristan Jarry

Dag vijftig van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn negende assist van het seizoen had. Tristan Jarry scoort een goalie goal voor de Penguins. En verdediger Nikita Zadorov is getrade door Calgary naar Vancouver voor een paar draft picks.

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 2-4

Na veertig minuten was de stand 2-2 waarna de Penguins het verschil maakte in de derde periode waaronder de goalie goal van Tristan Jarry.

Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 5-1

Daniel Sprong had op zes seconden na zeventien minuten ijstijd. In totaal 19 shifts. Een assist en 100% op de genomen face-offs. J.T. Compher en Robby Fabri scoorden ieder twee keer.

Boston Bruins – San Jose Sharks 3-0

Na drie nederlagen op een rij won Boston weer eens. En wel met een shutout. Bruins goalie Jeremy Swayman pakte alle 26 schoten van de Sharks.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 4-5 OT

Drie seconden voor tijd scoorde Sebastian Aho de gelijkmaker voor Carolina. Maar Mathew Barzal zorgde voor het extra punt voor de Islanders door in overtime te scoren.

Montreal Canadiens – Florida Panthers 1-5

Vier goals in de derde periode deden het voor de Panthers. Evan Rodrigues, Aleksander Barkov en Carter Verhaeghe hadden allen een goal en een assist.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 3-4 OT

In de laatste vijf minuten kwam Flyers terug van een 3-1 achterstand met de gelijkmaker die werd gescoord 51 seconden voor tijd door Tyson Foerster. Luke Hughes zorgde ervoor dat de Devils alsnog wonnen binnen 28 seconden in overtime.

Toronto Maple Leafs – Seattle Kraken 4-3 SO

Mitchell Marner scoorde een hattrick en ook de winnende shootout.

Nashville Predators – Minnesota Wild 1-6

Connor Dewar scoorde zijn eerste NHL-hattrick voor de Minnesota Wild. En stopte daarmee de zes game winning streak.

St. Louis Blues – Buffalo Sabres 6-4

Jake Neighbours en Brayden Schenn scoorde ieder twee goals tegen Buffalo voor de Blues. Buffalo kwam terug van een 3-0 achterstand.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 1-3

De vierde overwinning op een rij voor de Oilers. Die kwam tot stand in de laatste zeven minuten. De game winning goal viel in minuut 58 door een powerplay goal van Leon Draisaitl.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 4-3 OT

De Coyotes versloegen Colorado door een game winning goal in overtime door Nick Bjugstad.

Calgary Flames – Dallas Stars 4-3 OT

Twee goals door Mason Marchment waren niet voldoende voor de Stars. In minuut 58 kwam Calgary op gelijke hoogte waarna Nazem Kadri het duel besliste in de overtime.

Anaheim Ducks – Washington Capitals 4-5

Tom Wilson scoort een hattrick voor de Capitals.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 1-4

Na drie nederlagen op een rij weet Vegas te winnen op bezoek bij Pacific concurrent Vancouver. Jack Eichel behaalde drie punten met een goal en twee assists.