Daniel Sprong verliest met Detroit van New York Rangers


Dag 49 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Detroit nog zonder Patrick Kane speelde. Daniel Sprong had dik elf minuten ijstijd. Hij had zeventien shifts, een schot op doel, en een minus een. Commisaris Gary Bettman opende met de first lady Jill Biden het ijshockey veld bij het witte huis in Washington.

LEES OOK: McDavid evenaart record Crosby, comeback Devils tegen Islanders

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 2-4

Het ging lange tijd gelijk op tussen Columbus Blue Jackets en Montreal Canadiens. Tot aan minuut 57 was de tussenstand 2-2 mar twee goals in de absolute slotfase zorgde voor de winst van de Franstalige Canadezen. Joel Armia en Gustav Lindstrom zorgde voor de winst.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Detroit Red Wings 3-2

Nog zonder Patrick Kane maar wel met Daniel Sprong speelde Detroit in de iconische MSG. Red Wing goalie Ville Husso hield het een lange tijd spannend. Hij stopte namelijk 38 van de 41 schoten. Pas in minuut vijftig maakte K’Andre Miller gelijk na een 2-1 achterstand en vier minuten voor tijd schoot Jimmy Vesey de winnende goal binnen. Een aanval van Detroit werd afgeslagen en eindigde in een 3-op-2 voor de Rangers. Vanuit de rebound scoorde Vesey de game winning goal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Washington Capitals 1-2

Uit zijn ze nog steeds ongeslagen maar thuis is het de vierde nederlaag in reguliere speeltijd. Hoewel de Kings ruim de meeste kansen hadden maakte Caps goalie het ze lastig. Charlie Lindgren pakte 38 van de 39 schoten. En terwijl Washington maar vijftien keer schoot op het L.A. doel moest goalie Cam Talbot twee keer vissen. Op schoten van Arthur Kaliyev en Connor McMichael bleef hij kansloos.

Previous McDavid evenaart record Crosby, comeback Devils tegen Islanders
Next Assist Sprong bij winst Detroit, goalie goal Tristan Jarry