McDavid evenaart record Crosby, comeback Devils tegen Islanders

Dag 48 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Edmonton Oiler Connor McDavid samen met Sidney Crosby nu 24 keer een drie punten periode hadden. Minnesota nieuwe coach John Hynes won meteen zijn eerste wedstrijd met de Wild. En Anthony Beauvillier getrade is van Vancouver naar Chicago voor een fifth round draft. Chicago heeft Corey Perry op waivers geplaats in verband met wat activiteiten die niet conform de regels zijn geweest.

New Jersey Devils – New York Islanders 5-4

De Devils scoorden na een 4-2 achterstand drie unanswered goals in de derde periode. Curtis Lazar scoorde de game winning goal 23 seconden voor tijd.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 1-4

Flyers goalie Carter Hart stopte een puck die onder zijn schaatsblad terecht kwam en terwijl hij die probeerde eronderuit te schuiven ging die de goal in. Maar de Hurricanes waren in deze wedstrijd gewoon beter.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 2-1 SO

Twaalf shootouts waren er nodig om de winnaar te bepalen. Toronto goalie Jospeh Woll was uitstekend op dreef. Hij stopte 38 van de 39 schoten.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 3-1

De eerste wedstrijd onder John Hynes werd gewonnen door Minnesota. Frederick Gaudreau scoorde de game winner in minuut 39.

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

De zesde overwinning op een rij voor de Nashville Predators. Filip Forsberg scoorde na veertien seconden in overtime.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 0-2

27 saves had Dallas goalie Jake Oettinger nodig om een shutout te pakken tegen de Jets. Joe Pavelski en Tyler Seguin scoorde de Stars goals.

Chicago Blackhawks – Seattle Kraken 4-3

Blackhawks goalie Petr Mrazek zorgde met 33 reddingen ervoor dat Chicago de winst over de streep kond trekken tegen Seattle. Joey Anderson had twee assists voor Chicago.

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning 3-1

Coyote Michael Carcone wist met twee goals Arizona aan de winst te helpen tegen Tampa Bay.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 5-4 SO

Alweer de derde overwinning op een rij voor McDavid zijn mannen. Na vijftig prima minuten hockey ging het toch bijna mis met de Oilers. Drie schoten twee goals voor kampioen Vegas in de laatste tien minuten. Maar met de shootouts kwam het toch nog goed voor de Oilers die nu drie wedstrijden op een rij hebben gewonnen. Connor McDavid en Ryan Nugent-Hopkins wisten beide de shootout te scoren. Voor de ridders was er geen een die scoorde.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 3-1

De zevende nederlaag op een rij voor de Ducks en twee goals voor Vancouvers Brock Boeser. Zorgt er inmiddels voor dat de Canucks tweede staan in de Western Conference.