Den Haag neemt afscheid van coach Henry Thom


Foto: Robert Bos

Als de resultaten tegen vallen weet je dat het er aan zit te komen. UltimAir HIJS Hokij Den Haag heeft afscheid genomen van coach Henry Thom. De geboren Frankfurter kwam over van het failliet gegane Crocodiles Hamburg uit de Oberliga maar met uitzondering van, de winst om de Ron Berteling Schaal werd het geen doorslaand succes in Den Haag.

LEES OOK: Duitse coach Henry Thom naar HIJS Hokij Den Haag

Statement voorzitter Harry Vlaardingerbroek

“Pijnlijk, maar onvermijdelijk. De teleurstellende resultaten, samen met de evaluatie, hebben uiteindelijk in deze beslissing geresulteerd. Er is alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.”

tekst gaat verder onder de foto

Kjelt Vlaardingerbroek
Rechts voorzitter Harry Vlaardingerbroek Foto: Robert Bos

Opvolger Henry Thom

In afwachting van een nieuwe hoofdcoach zal oud-speler Jasper Kick voorlopig de functie van interim-hoofdcoach op zich nemen. Kick, voormalig captain van de club, heeft zich als speler bewezen een echte leider te zijn en is vastberaden om de club naar betere resultaten te leiden. “Ik laat mijn club niet in de steek”, zegt Kick. Hij zal de leiding over het team hebben tot er een geschikte opvolger is gevonden.

tekst gaat verder onder de foto

Jasper Kick CAIROX HIJS Hokij IJshockey
Jasper Kick Foto: Robert Bos

Het bestuur van UltimAir Hijs Hokij bedankt Henry Thom voor zijn inzet en wenst hem succes in zijn toekomstige uitdagingen. De club zal zich nu richten op het vinden van een nieuwe coach om de weg naar succes weer in te slaan.

Previous Patrick Kane naar de Red Wings, top drie NHL verliezen
Next McDavid evenaart record Crosby, comeback Devils tegen Islanders