Duitse coach Henry Thom naar HIJS Hokij Den Haag


Bij een zoektocht naar een opvolger voor coach Chris Eimers is Den Haag uitgekomen bij de trainer van Oberliga Nord club Crocodiles Hamburg.

LEES OOK: Update BeNe League, beker perikelen en Tilburg Trappers

Henry Thom nieuwe coach UltimAir HIJS Hokij Den Haag

Henry Thom, geboren in Frankfurt, en in bezit van een Canadees en Duits paspoort, “is een ervaren coach die een nieuwe filosofie en een frisse wind naar Hamburg gaat brengen. Een van zijn sterke punten is zijn inlevingsvermogen. Hij weet heel goed hoe hij de spelers mee moet nemen en moet inspelen op de individuele types”. Dat zei de voorzitter van Crocodiles Hamburg Sven Gösh toen hij Thom aanstelde als nieuwe coach.

Henry Thom heeft als speler veertien seizoenen in de diverse Duitse liga’s gespeeld. Een seizoen DEL bij EC Ratingen. Zes jaar in de DEL2 bij vijf verschillende teams. In de Oberliga bij vijf teams zes jaar. En in de Regional liga drie jaar bij Frankfurter ESC en EC Timmendorf Strand. In totaal kwam hij tot 41 DEL, 132 DEL2 en 227 overige Liga wedstrijden. In 2003 stopte hij met professioneel hockey en na drie jaar rust begon hij in 2006 zijn trainersloopbaan.

Coach

Hij maakte zijn trainers debuut bij zijn team waar hij het laatst speelde. Het langst was hij trainer in de Oberliga Süd waar hij bij Selber Wölfe vijf jaren vol maakte. Alle keren werden de play-offs gehaald. Drie keer haalde hij de kwartfinale met Selber, twee keer de achtste finale, en een keer de halve finale. In 2020 stapte hij over naar Deggendorf. Waarna hij na een jaar de overstapt maakte naar Crocodiles Hamburg. Daar werd hij het afgelopen seizoen met Crocodiles vijfde in de Oberliga, twee plekken onder de Tilburg Trappers. In de eerste ronde van de play-offs ging Hamburg onderuit tegen SC Riesersee. Hamburg ging voor de tweede keer failliet nadat een hoofdsponsor afhaakte en moest noodgedwongen alle aktiviteiten staken.

Henry Thom was coach in Italie bij Gerdëina in het jaar 2015. Hij werd daar opgevolgd door Ulrich Egen de huidige coach van Bulldogs de Liège.

Henry Thom Foto: Thorge Huter
Previous Update BeNe League, beker perikelen en Tilburg Trappers
Next Book review: Boston Bruins, If these walls could talk