Tilburg wint met ruime cijfers op bezoek in Erfurt


Wedstrijd 21 in de Oberliga Nord van de Tilburg Trappers was op bezoek in Erfurt bij de TecArt Black Dragons. Tilburg won met 5-1 terwijl het een gelijk opgaande wedstrijd was.

LEES OOK: Tilburg Trappers verslaat Fuchse Duisburg met moeite

TecArt Black Dragons Erfurt – Tilburg Trappers 1-5

In de eerste periode waren de beide goalies het best op dreef. Beide teams hadden acht schoten op het doel maar zowel Trappers goalie Cedric Andree als Nick Vieregge van de Dragons hielden hun goal leeg. Alhoewel Tilburg een goal claimde na vier minuten maar na video check bleef het bij no goal. In de tweede periode was het Branden Gracel die het goede keeperswerk van Erfurt doorbrak. Hij wist tussen de face-offs cirkels van tien meter afstand uit te halen met een onetimer en zo de 0-1 op het bord te zetten.

tekst gaat verder onder de foto

Heimspiel der Hannover Scorpions vs Tilburg Trappers am 10.11.2023, ARS Eisarena, Foto: Jörn Buschmann 2023

Toch wist ook Erfurt in de tweede periode op het scorebord te komen. Vier minuten na de 0-1 was het alweer 1-1. Carl Zimmerman wist van dichtbij een schot van afstand op de powerplay van richting te veranderen en zo Cedric Andree te passeren. Maar het vuur zat hem in de laatste minuut van de tweede periode. Shorthanded was het Danny Stempher die op een breakaway tussen twee Erfurt spelers de 1-2 binnenschoot.

Drie goals in derde periode

In de derde periode hield Cedric Andree zijn goal wederom droog terwijl Tilburg in de laatste tien minuten van de wedstrijd de score wist uit te bouwen naar 5-1. Tien minuten voor tijd waren het de Hessels brothers die samen voor de 3-1 zorgden. Ninho gaf de assist van achter de goal op de instormende Delaney en die wist van dichtbij te scoren. Vijf minuten voor tijd was het Danny Stempher met zijn tweede goal van de avond Stempher wist een rebound binnen te schuiven. Het slotakkoord was voor Giovanni Vogelaar die vanaf de blauwe lijn zijn handelsmerk benutte. Een keihard schot was voor Vieregge niet te stoppen. Deze wedstrijd was wel het verschil met de laatste wedstrijden van de Trappers. De schoten verhouding was namelijk 25 om 24 in de Duitse voordeel terwijl de laatste paar wedstrijden Tilburg de bovenliggende partij was qua schoten.

tekst gaat verder onder de video’s

uitslagen oberliga Nord zondag 3 december
Halle – Rostock 6-2
Essen – Hamm 5-2
Duisburg – Herne 5-4
Herford – Leipzig 0-3
Indians – Scorpions 4-5 OT

stand
1. Scorpions 21 – 48
2. Essen 20 – 47
3. Tilburg 21 – 40
4. Indians 20 – 37
5. Erfurt 20 – 34
6. Halle 20 – 32
7. Hamm 20 – 30
8. Rostock 21 – 30
9. Herne 20 – 24
10. Leipzig 20 – 22
11. Duisburg 20 – 15
12. Herford 21 – 8

Previous Sprong goal en assist bij winst Detroit. Tampa afgedroogd door Dallas
Next Geleen naar finale, Heerenveen dwingt duel 3 af met HYC