Koploper Ingolstadt veel te sterk voor gedecimeerd Amsterdam


Afgelopen weekeind speelde de dames van Amsterdam Tigers wedstrijd vijftien en zestien van de Frauen Bundesliga op bezoek bij koploper Ingolstadt. De Amsterdamse dames traden aan in de Saturn Arena met maar twee lijnen door blessures en ziektes. Sowieso tegen de koploper en dan maar twee lijnen. Geen schande dat er twee keer werd verloren, want dit is vooral een leer jaar voor de dames.

LEES OOK: Dames Tigers verliezen twee keer van ESC Planegg-Würmtal

6 jan ERC Ingolstadt – Amsterdam Tigers 6-0

De zaterdag wedstrijd begon erg sterk waar Amsterdamse dames de hele wedstrijd hebben gevochten om de beste prestatie mogelijk neer te zetten. Helaas is Ingolstadt niet voor niets koploper. En dat team speelt al meerdere jaren samen. Dat is ook duidelijk te zien in hun spel.  En dus is het lastig om als eerste jaars team hier tegen te spelen. De inzet van de meiden was geweldig en iedereen werkte super hard! Annika Verduin hield het team in de wedstrijd (60 schoten 54 gestopt) en wist de meeste schoten uit het net te houden. Nina Visser werd verkozen tot MVP. Een aanvallende speelster die deze wedstrijd defence moest spelen aangezien er veel blessures en zieken waren en dat heeft ze gewoon prima gedaan. De wedstrijd was niet perfect en de Amsyterdamse dames moeten gewoon meer ervaring opdoen. De scheidsrechters gaven veel straffen aan de Amsterdamse dames en maar weinig aan hun ‘eigen’ team, hierdoor zijn er een aantal power play goals door Ingolstadt gevallen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Dames Amsterdam Tigers

7 jan ERC Ingolstadt – Amsterdam Tigers 10-0

De zondag wedstrijd begonnen de Amsterdamse dames erg sterk. Het Duitse ontbijt had ze goed gedaan. De eerste periode werd afgesloten met een 1-0 achterstand. In de eerste periode hadden ze een aantal goede kansen maar het lukte ze niet te scoren tegen goalie Melina Wolf. Tijdens de tweede periode was te merken dat de energie begon af te nemen en werden de Tigers overlopen door het sterke spel van Ingolstadt. De dames hebben nog tijd nodig dingen om aan te werken qua positie en tactiek. En dat is een van de belangrijkste punten waar de dames zich op gaan focussen de aankomende trainingen. Annika Verduin had alweer een goede wedstrijd waar ze heel wat schoten (54) te verwerken heeft gekregen en het team in de wedstrijd probeerde te houden. Kimberly Collard was de MVP van deze wedstrijd.

In het weekend van 20 en 21 januari gaan de dames op bezoek bij EC Bergkamener Bären en op 27 en 28 januari spelen de Amsterdamse dames in de Jaap Eden Hal tegen ECDC Memmingen Indians.

Previous Sprong wint met Detroit van Anaheim, Winnipeg koploper NHL
Next Dames België U18 beginnen met winst en nipt verlies op het wk