Dames België U18 beginnen met winst en nipt verlies op het wk


Deze week staat het IIHF wereldkampioenschap dames U18 Divisie II groep B op het programma in Bulgarije. Gisteren speelde de Belgische dames tegen het thuisland Bulgarije en won het in overtime met 1-0 en vandaag nam België het op tegen Ijsland en werd er met 1-0 verloren.

LEES OOK: België U18 dames winnen eerste wedstrijd ooit op het wk

België – Bulgarije 1-0 OT

De eerste en tweede periode waren gelijkmatig verdeeld. Na veertig minuten ijshockey was het nog steeds 0-0 en was de schotenverhouding voor de teams 16-om-15 nipt in het Belgisch voordeel. Goalie Anouk Belmans (HYC Herentals) en haar kompaan aan de andere kant Monika Nedyalkova hielden vooralsnog de nul. Dat ging ook zo door in de derde periode al was Belgie een stuk dreigender in de derde periode met 12-om-3 schoten. Maar de Belgische dames hadden moeite om Nedyalkova te passeren. Dat veranderde in overtime met een 3-op-3. Jirne Wagemans (Haskey Hasselt) schoot op het Bulgaarse doel, de goalie kon de puck niet vast houden en die puck viel voor de stick van Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters) en zij wist de vrijstaande Camille Sommerschuh (Liège Bulldogs) te vinden en die kon de puck in de verre hoek plaatsen.

tekst gaat verder onder de foto

#17 Louise Paulissen Foto: IIHF (Archieffoto)

IJsland – België 1-0

IJsland bleek een heel stuk lastiger te bespelen voor de Belgische dames. De eerste periode was duidelijke voor de IJslandse dames. Maar liefst een aantal van zestien schoten kreeg de Belgische goalie Anouk Belmans (HYC Herentals) te verwerken in de eerste twintig minuten. Maar net zoals tegen Bulgarije hield zij kranig stand. Tot in minuut 32. Een aanval opgezet via Solrun Arnardottir vanaf naast de goal gepasst naar Kolbrun Bjornsdottir en die gaf de puck aan Fridrika Magnusdottir waarna zij met een onetimer Belmans in de korte hoek versloeg. De derde periode ging het gelijk op maar je zag dat twee wedstrijden binnen 24 uur hun tol eiste. Beide teams kwamen in de laatste periode maar tot ieder vier schoten op het doel.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: IIHF archieffoto

Belgie speelt op elf januari de volgende wedstrijd tegen tegen Zuid Afrika.

Previous Koploper Ingolstadt veel te sterk voor gedecimeerd Amsterdam
Next Seattle zet franchise record, Jets nog steeds league koploper