Neuwied wint van Heerenveen, Den Haag verslaat Herentals


Op vrijdag 26 januari waren er twee wedstrijden in de BeNe League. Den Haag versloeg Herentals en Neuwied legde Heerenveen over de knie.

LEES OOK: Geleen wint weer na achterstand, Diez en Neuwied winnen beide met 5-1

EC Die Bären 2016 e.V. – Unis Flyers Heerenveen 5-3

Na acht minuten kreeg Heerenveen de puck niet het verdedigingsvak uit en wist Kirill Klujev met een afstandsschot Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk te verrassen. Twee minuten later weer een afstandsschot. Deze werd nabij de blauwe lijn afgevuurd door Brett Magee en die puck sloeg hoog en hard binnen voor Neuwied. Het werd nog erger voor de Friezen. Op de powerplay in de laatste anderhalve minuut wist Jeff Smith van dichtbij de 3-0 te maken.

Aan het begin van de tweede periode wist Juuso Rajala vanuit links nog voor de face-off cirkel met een geplaatst schot de 4-0 te maken. Dan vlak voor het halverwege punt van de wedstrijd was het Kevin Bruijsten die op de powerplay toe kon slaan. Na een gewonnen face-off kon Frits Doop de puck bezorgen bij Bruijsten die vanuit het midden vrij baan had en de puck met een geplaatst schot binnen schoot.

Maar Neuwied bouwde de voorsprong weer uit. Eveneens op de powerplay. Lennart Esche werd vrijgespeeld en die haalde met een one-timer flink uit en vlak bij de goal staande veranderde Jeff Smith het harde schot van richting waarna Martijn Oosterwijk kansloos was. 5-1 na 35 minuten. Maar met een man meer op het ijs was het Frankie Pucci die na een mooie tic-tac-toe passing aanval Jan Guryca wist te passeren.

Pas laat in de derde periode kon Heerenveen nog een treffer scoren shorthanded. Kevin Bruijsten blokkeerde met een stick in de neutrale zone half vallend de aanval en kon zo Henri Ruotsalainen op een breakaway sturen. En die maakte five hole de 5-3.

tekst gaat verder onder de persconferentie

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Heylen Vastgoed HYC 6-4

Pas aan het eind van de eerste periode werd er een goal gescoord en wel voor de bezoekers uit Herentals. Op de powerplay was het Roope Juhani Niskanen die de puck schoot maar heel langzaam over de lijn gleed. Joey Oosterveld was net te laat om de puck voor de lijn te stoppen. Tussen minuut 23 en 28 werden er vier goals gescoord. Joy Turpijn opende het bal door op de powerplay met een laag en hard schot de 1-1 te maken. Twee minuten later pakte Den Haag de voorsprong. Vanaf de blauwe lijn schoot Raymond van der Schuit de puck richting doel, mar de puck werd onderweg nog aangeraakt door een HYC speler zodat HYC goalie Andrew Masters kansloos was. Maar nog geen minuut later konden de Belgen weer juichen.

Mitch Morgan ging vol in de ankers en speelde met een backhand Roope Juhani Niskanen aan die opstoomde in het aanvalsvak en met een schot in de winkelhaak liet hij HIJS goalie Brett Magnus kansloos. Maar het feest was nog niet voorbij. Raymond van der Schuit scoorde zijn tweede goal van de avond nog geen 100 seconden na de 2-2 van Niskanen. Hoe Schuit het deed mag joost weten maar voorbij op snelheid langs de goalie toch nog tegendraads te scoren. Een soort Forsberg move. Maar het scoren was nog niet voorbij. In de slotfase van de tweede periode nog twee goals voor beide teams een met een verschil ertussen van 25 seconden.

Eerst was het Niskanen die zijn natural hattrick volmaakte met een schot onder de oksel door van Brett Magnus. Maar na de puck drop was het meteen Justin Evers die de 4-3 van dichtbij maakte. Twee straffen voor Den Haag in de laatste minuut zorgde ervoor dat HYC met een 5-on-3 startte in de derde periode. Emiel Goris wist daar van te profiteren. Een laag en hard schot was trefzeker. Maar uiteindelijk trok HIJS Hokij de wedstrijd over de streep. Donovan de Zwart vond de haast op de doellijn staande Joy Turpijn en die hoefde niet veel te doen om zijn tweede goal van de avond te scoren. En het laatste woord had Tobie Collard. Hij maakte de 6-4.

#61 Joy Turpijn Foto: Robert Bos
Previous Tilburg doet het in overtime tegen Halle
Next Knights verslaan Rangers, MacKinnon evenaart Bobby Ohr