Knights verslaan Rangers, MacKinnon evenaart Bobby Ohr


Dag 104 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Jonathan Marchessault een hattrick scoorde. Nathan MacKinnon minimaal een punt scoort voor de vijfentwintigste keer in een thuiswedstrijd. Hij evenaart daarmee Boston legende Bobby Ohr. Om eerste te worden moet hij er 41 van maken want ’the great one’ Wayne Gretzky heeft er veertig op een rij achter zijn naam staan.

LEES OOK: Sprong wint met shutout Detroit van Philadelphia, Stamkos 1100 punten

New York Rangers – Vegas Golden Knights 2-5

De glitterridders uit Vegas gaven de Rangers een lesje in scherp schieten. Golden boy Jonathan Marchessault leverde met een fraaie hattrick een galavoorstelling die op Broadway niet zou misstaan. Teamgenoot en goalie Adin Hill saboteerde met 36 saves (0.947 %) de aanvalslinies uit the Big Apple. De derde musketier van Sin City was Ivan Barbashev. Met drie assists regisseerde hij zijn team naar de overwinning. Rangers-goalie Igor  “ik had weer een verschrikkelijke avond”  Shesterkin had weinig te doen (vijftien saves) maar mocht toch vijf keer vissen en kwam daarmee tot een beschamende 0.789%. Voor a city  that never sleeps werd New York toch wel een heel stille stad na de oorwassing van de Knights.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 2-3 SO

Je zou denken dat de Panthers met een hap/slik/weg avondje een verzameling Penguins weten te verorberen maar het liep in Pittsburgh even anders. Hoe Florida de ijsvogeltjes ook te grazen probeerden te nemen, de birdies wisten tot het laatste moment uit de klauwen van de katers te blijven. Sterker nog, zonder wondergoalie Sergei Bobrovsky (35 saves en een 0.946% score) was Florida ten onder gegaan aan de aanvalsdrift van Pittsburgh. De andere belangrijke Panther op het ijs was Oliver Ekman-Larsson (twee assists). Uitgerekend Koningspinguïn Sidney Crosby was de ijsvogel die het loodje legde tijdens de shoot-out en het winnende punt aan Florida moest laten. Bobrovsky was hem de baas.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 5-1

De botox-adel tuimelt dieper en dieper richting de onderste regionen van de NHL. In Colorado velde een lawine van doelpunten het broze verzet van de gevallen engelen. Eigenlijk was het na periode één al klaar. Logan O’Connor scoorde voor Colorado de eerste twee treffers en Avalanche-beul Nathan MacKinnon zette de 3-0 op het scorebord. Big Mac had ook nog een assist op Cale Makar die de vijfde Avalanche- treffer in periode drie voor zijn rekening nam.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – St. Louis Blues 3-4 OT

Seattle kreeg de blues van St. Louis. Blues-man Pavel Buchnevich haalde in overtime met zijn tweede treffer de trekker over. Weer een nederlaag voor de Kraken. Dat hebben ze aan zichzelf te wijten: ze scoren te weinig. De shots on goal-verhouding was 36-18 in het voordeel van Seattle en dan toch verliezen. Blues-goalie Jordan Binnington was in topvorm met 33 saves (0.917%). Kraken-superstar Oliver Bjorkstrand had een goal en een assist.

Previous Neuwied wint van Heerenveen, Den Haag verslaat Herentals
Next Mijlpaal Julie Zwarthoed in Zweden, Kayleigh Hamers volgt op de voet