Mijlpaal Julie Zwarthoed in Zweden, Kayleigh Hamers volgt op de voet


Kayleigh Hamers, Julie Zwarthoed
Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed na de wedstrijd

Julie Zwarthoed, dochter van coach en oud speler Wil Zwarthoed behaalde de 200 punten in Zweden in de negen jaar dat ze nu al bij SDE speelt in de SDHL.

tekst gaat verder onder de foto

Julie Zwarthoed
Julie Zwarthoed – SDE HF (Foto: Mats Bekkevold)

LEES OOK: Tilburg doet het in overtime tegen Halle

Avontuur met Nederlandse dames bij SDE

In seizoen 2015-2016 start het avontuur voor Julie Zwarthoed tezamen met Kayleigh Hamers. Terwijl  Zoe Barbier al een seizoen eerder bij SDE start. Seizoen 2016-2017 komt Mieneke de Jong erbij (die blijft een seizoen) en na het seizoen gaat Zoe Barbier weer terug naar Nederland. In seizoen 2019-2020 komen er nog twee Nederlandse dames de boel versterken bij SDE. Maree Dijkema en Savine Wielenga gaan ook naar Zweden. Na twee seizoenen stapt Wielenga over naar HV’71. Terwijl Dijkema, Zwarthoed en Hamers nog steeds acte de présence geven in Stockholm. Maree Dijkema staat op een totaal van achttien punten met twee goals en zestien assists.

Julie staat inmiddels qua goals op 101 en 99 assists. Dat is een aardige mijlpaal. Kayleigh Hamers doet het als defensieve kracht ook niet onverdienstelijk. 55 goals en 104 assists in negen seizoenen. En wie weet wat ze kunnen brengen mochten ze geslecteerd worden voor het Nederlandse team wat in Klagenfurt, Oostenrijk weer een gooi gaat doen naar promotie? Vorig jaar scheelde het tenslotte maar een goal.

Inmiddels tijdens dit seizoen staat SDE na 30 wedstrijden op plaats acht maar hijgt HV’71 in de nek wie die plaats acht behaald om play-offs te mogen spelen. Nummer negen en tien spelen nacompetitie.

Kayleigh Hamers - Julie Zwarthoed - Foto JB Pixels
Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed (Foto: JB Pixels)
Previous Knights verslaan Rangers, MacKinnon evenaart Bobby Ohr
Next Den Haag wint bij Leuven, Liège verslaat Geleen nipt