Den Haag wint bij Leuven, Liège verslaat Geleen nipt


Op zaterdag 27 januari waren er twee wedstrijden voor de BeNe League. Geleen had een kort tripje naar Liège en verloor nipt en Den Haag mocht op bezoek in Leuven. Den Haag nam de drie punten mee naar huis.

LEES OOK: Neuwied wint van Heerenveen, Den Haag verslaat Herentals

Liège Bulldogs – Snackpoint Eaters Limburg 7-5

Geleen miste maar liefst zes spelers Mordy Munichman, Kay Gielen, Joshua Blaron, Mitch Koumans, Rolan Loos en Luca Heutmekers. Daartegenover stond de terugkeer van captain Lars van Sloun. In de eerste beste aanval is het raak voor Liège. Bryan Kolodziejczyk kan vanachter het doel de puck passen op de inkomende nieuwe import Hugo Reinhardt. Reinhardt kon de hoek uitzoeken. Via een rebound op een schot van Reinhardt weet Bryan Henry de 2-0 te scoren. Na tien minuten in de wedstrijd laat ook Geleen van zich horen. Lars van Sloun en Ben Duperreault gaan een dubbele een twee aan en Duperreault scoort  tegen zijn landgenoot Bulldogs goalie Troy Passingham.

Net na een powerplay waarin niet gescoord werd door Geleen doen ze dat wel als de Bulldogs weer compleet zijn. Yevgen Fadyeyev weet de vrijstaande Akim Ramoul te vinden en die laat die kans niet liggen. Lars van Sloun had twee rebounds nodig maar hij wist dan wel Geleen op voorsprong te schieten. Halverwege de periode weet Bryan Kolodziejczyk five hole te scoren. Iets later scoort Bryan Henry zijn tweede door een schot van richting te veranderen zodat Eaters goalie Deniz Mollen kansloos is.

Geleen coach Jeffrey van Iersel haalt Mollen naar de kant en Jowin Ansems kan het ijs op. Maar Ansems mag gelijk de puck uit het net halen. Boet van Gestel schiet vanaf de blauwe lijn door een mêlee van spelers waardoor Ansems kansloos is. 5-3 na 33 minuten hockey. Even een timeout voor Geleen. En aan het eind van de tweede periode maakt Akim Ramoul zijn tweede goal. En belangrijker de aansluitingstreffer.

hattrick Akim Ramoul

En na vier minuten in de derde periode maakt Akim Ramoul zijn hattrick compleet. Bradley Forrest weet Ramoul te vinden rechts voor de goal en Ramoul werkelijk ramt de puck keihard het net in. Puckverlies door Geleen aan de boarding levert een twee op een op voor de Bulldogs. Hugo Reinhardt scoort met zijn tweede goal van de avond de 6-5. Een een empty netter van Bryan Kolodziejczyk zorgde voor de eindstand 7-5. Een heerlijke wedstrijd met veel goals.

tekst gaat verder onder de foto

#9 Hugo Reinhardt Foto: Coralie Butacide

Chiefs Leuven – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-4

Aan het eind van de eerste periode is het Kyle Brothers die de puck veroverd in de neutrale zone en op avontuur gaat. Zijn eerste schot wordt nog gestopt door Leuven goalie Jelle Lievens maar de rebound wordt door Brothers zelf afgemaakt. In de tweede periode loopt Den Haag uit naar 4-0. Kyle Brothers wint na twee minuten in de periode een duel aan de boarding en gaat richting goal met een backhand pass vind hij Tobie Collard en die kan van heel dichtbij de 2-0 maken. Jeffrey Melissant vond met een mooie cross pass Jelle Kronenburg en via de goalie Lievens schoof de puck langzaam over het lijntje. 3-0 voor de Hagenaars.

Maar Den Haag was nog niet klaar in de tweede periode. Joy Turpijn kon van buiten naar binnen schaatsen en werd niet aangevallen door Leuven. En zo dicht bij de goal tussen de face-off cirkels tekende Turpijn voor de 4-0. Was Leuven nou zo slecht? Nee maar de kansen die Leuven kreeg werden prima verwerkt door de Haagse goalie Julien van Nes.  Uiteindelijk wist Leuven dan toch van Nes figuurlijk te breken. Leuven kon twee keer scoren in de derde periode. Een one timer na zes minuten werd nog gestopt door van Nes maar de puck kwam bij Basim Laeremans die haast op de doellijn staand de 1-4 kon maken. Tien minuten voor tijd kon wederom van dichtbij Boris Kolyasnikov de 2-4 maken. Coach Marco Kronenburg gebruikte even een time out om de spelers weer wakker te schudden. En dichterbij kwam Leuven niet meer. Den Haag lijkt klaar voor de bekerfinale. Bartek Bison viel wel nog geblesseerd uit.

#29 Julien van Nes Foto: Robert Bos

 

Previous Mijlpaal Julie Zwarthoed in Zweden, Kayleigh Hamers volgt op de voet
Next Sprong wint met Detroit van Vegas, veertig goals Matthews