Sprong wint met Detroit van Vegas, veertig goals Matthews


Dag 105 van de NHL had veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong won met Detroit van Las Vegas. Edmonton wedstrijd zestien op een rij won waarbij Leon Draisaitl de mijlpaal van 800 punten haalde. Terwijl Victor Hedman dat deed met 700 punten voor Tampa. Leaf Auston Matthews scoorde inmiddels veertig goals.

LEES OOK: Knights verslaan Rangers, MacKinnon evenaart Bobby Ohr

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 2-6

Tussen minuut veertien en negentien stortte de fundering van de Flyers ineen. Maar liefst vier treffers moest Phillie-goalie Samuel Ersson (0,714%) in die korte tijdsspanne incasseren. De Flyers startten periode 2 met een 4-0 achterstand en een nieuwe goalie: Cal Petersen (0.857%). Philadelphia was de bovenliggende partij (37 – 28 shots on goal-verhouding) maar werd dankzij Boston-goalie Linus Ullmark (35 saves, 0.946%) en Diamond Dave David Pastrnak (twee goals en een assist). Desalniettemin werd Philadelphia op een forse nederlaag getrakteerd.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Washington Capitals 5-4 OT

Overtime-Keizer Thomas Harley (twee goals) scoorde voor de tweede opeenvolgende wedstrijd de overtime-winner voor Dallas. In periode drie vochten de Capitals zich knap terug na een 4-2 achterstand. Superstar Alex Ovechkin (goal en assist) leidde de wederopstanding maar Washington moest met één punt genoegen nemen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Nashville Predators 4-1

De winstmachine uit Edmonton pakte nummer zestien (!) op rij en staat daarmee gedeeld tweede (met Columbus) in de all-time NHL-lijst van meest opeenvolgende overwinningen. Indien ze de volgende wedstrijd ook winnen komen ze op gelijke hoogte met de Pittsburgh Penguins. De ijsvogels zette in 1992-1993 een reeks van zeventien ononderbroken winstpartijen neer. Corey Perry debuteerde met twee shots on goal voor de Oilers. Usual suspects Leon Draisaitl (goal en twee assists) en de mijlpaal van 800 punten.

En puckmaster Connor McDavid (goal en drie assists) maakten van de roofdieren zachtaardige poedels. Nashville kon met lege handjes naar huis. Oilers goalie Stuart Skinner won voor de twaalfde keer op een rij. En evenaarde daarmee Andrei Vasilevskiy van Tampa. Vasilevskiy deed dat in 20-21. Alleen Sergei Bobrovsky deed het onder de actieve goalies beter in 16-17 met veertien overwinningen op een rij.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Buffalo Sabres 2-5

Buffalo hakte met vlijmscherpe sabels de haaien tot een smakelijk soepje. JJ Peterka (twee goals) en Casey Mittelstadt (twee assists) waren de slagers van dienst voor Buffalo. Sabres-goalie Ukko-Pekka Luukkonen scoorde met 23 saves een fraaie 0.920%.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 1-3

Het venijn zat hem voor Arizona in de staart. In de laatste minuut stak er een storm die de Coyotes van het ijs bliezen. Carolina scoorde via Dmitry Orlov en Jasper Fast de 2-1 en 3-1 binnen dertien seconden van de laatste minuut. De orkaanschade viel voor Arizona niet meer te herstellen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Vegas Golden Knights 5-2

Detroit moest diep gaan maar haalde het maximale resultaat uit de confrontatie met de glitterridders uit Sin City. Wings-captain Dylan Larkin (twee goals) scoorde met de eerste treffer zijn 200e NHL-goal. Alex Lyon (28 saves, 0.928%) was in periode twee en drie de uitblinker voor Detroit. Daniel Sprong had tegen het einde van periode twee een monstershift. Hij stond meer dan twee minuten achter elkaar op het ijs en in de laatste seconden van die shift forceerde hij op sluwe wijze een breakaway die hij met een turboversnelling voort zette. Helaas pakte Vegas-goalie Logan Thompson (24 saves en 0.857%) zijn doelpoging. Sprong kwam tot ruim tien minuten ijstijd en had vier shots on goal en een block.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – New York Rangers 2-7

De handhavers uit New York stelden eindelijk weer eens orde op zaken in een ijshal. De Senatoren werden gestript en met pek en veren uit hun eigen Arena gedonderd. Terwijl Ottawa een comfortabele 2-0 voorsprong aangreep om lekker de gebraden haan uit te gaan hangen, ramden de Rangers maar liefst zeven (!) onbeantwoorde treffers in het net van Senators-goalies Mats Sogaard en Jonas Korpisalo. Scherpschutter Artemi Panarin (goal en twee assists) en New York Wizard Mika Zibanejad (twee assists) waren met Rangers-goalie Jonathan Quick (27 saves, 0.935%) de smaakmakers voor New York.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 3-2 OT

IJsvogel Lars Eller (één goal) noteerde als center zijn duizendste wedstrijd in de NHL. Defenseman Marcus Pettersson (goal en assist) was met de overtime-winner de man of the match voor Pittsburgh.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 6-3

De duiveltjes werden geëlektrocuteerd door het flitsende spel van Tampa. Er waren nogal wat uitblinkers voor de Bolts: Nikita Kucherov (twee assists), Viktor Hedman (drie assists, en daarmee de mijlpaal van 700 punten), Nicholas Paul, Steven Stamkos (beiden een goal en een assist),  Brandon Hagel en Brayden Point (beide twee goals) flitsten langs de spartelende saters en hengelden zo de achtste zege binnen in negen wedstrijden.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 2-4

King of goals Auston Matthews bracht met zijn goal de tussenstand op 40 treffers (in 46 wedstrijden) en leidt daarmee de topscorerslijst. Andere sterke Leaves waren Morgan Reilly en Mitchell Marner (beide twee assists).

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

New York Islanders – Florida Panthers 2-3 OT

Weer een nederlaag voor Patrick Roy als coach van de Islanders. In overtime schoot kater Oliver Ekman-Larsson de winnende treffer in het net van Islanders-goalie Semyon Varlamov (34 saves, 0.919%). Florida-sniper Sam Reinhart (één goal) verlengde zijn ononderbroken puntenreeks tot dertien wedstrijden.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 2-3

Met Troy Terry (twee goals ) en goalie Lukas Dostal (35 saves, 0.946%) ) in de gelederen bleken de Ducks ongrijpbaar voor Minnesota. Met deze benauwde zege kwam voor Anaheim een einde aan een dertiendelige reeks nederlagen.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Calgary Flames – Chicago Blackhawks 1-0

Dit was the battle of the goalies. Met een shots on goal-verhouding van 32 (Chicago) tegen 31 (Calgary) wordt wel duidelijk hoe close deze wedstrijd was. Flames-goalie Jacob Markstrom pakte een prachtige shut-out (32 saves). Daarmee versloeg hij zijn collega-goalie van de Blackhawks Petr Mrazek (30 saves, 0.968%). De steekvlam van Elias Lindholm (goal) bezorgde Calgary de volle buit.

tekst gaat toch verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 5-4 OT

De Blauwbloezen gingen heerlijk ontspannen de tweede intermission in. Na periode twee stond er een comfortabele 4-1 voorsprong op het bord. In periode drie bleken de Jackets iets te ontspannen. Drie onbeantwoorde treffers vlogen Columbus-goalie Elvis Merzlikins (25 saves, 0.862%) om de oren. Canuck Elias Pettersson (twee goals en een assist) leverde met zijn tweede treffer de overtime-winner. Brock Boeser (hattrick, één assist) en J.T. Miller (drie assists) waren de andere helden voor Vancouver.

 

Previous Den Haag wint bij Leuven, Liège verslaat Geleen nipt
Next Tilburg Trappers wint bij Moskitos Essen in overtime