Geleen wint weer na achterstand, Diez en Neuwied winnen beide met 5-1


Vier wedstrijden op zondag 21 januari in de BeNe League. Mechelen kon het 40 minuten volhouden tegen Liège. Geleen had geen makkie tegen Leuven maar won wel. Neuwied won ruim van Herentals en Diez won met 5-1 tegen Den Haag terwijl de wedstrijd qua kansen over en weer geen 5-1 wedstrijd was.

LEES OOK: Heerenveen verspeelt 3-0 voorsprong, Geleen wint bij gehavend Herentals

Mechelen Golden Sharks – Liège Bulldogs 3-6

Het ging gelijk op tot in de slotminuut van de eerste periode. Op de powerplay leed Verners Egle puckverlies op de blauwe lijn en Bryan Henry kon alleen op goalie Riku Christian Lindroos afstormen en hij wist de puck hoog in het doel te plaatsen. Mechelen kwam sterk terug in de tweede periode. Na zes minuten in de tweede periode kon Marek Ziarny na een rebound uithalen en Troy Passingham passeren in de verre hoek.

Wederom zes minuten later was het Roberts Baranovskis met een individuele actie. Fore hand backhand move om zichzelf vrij te spelen en hard uit te halen. 2-1 voor de Golden Sharks. Maar ook Liège zat niet stil. Bryan Henry prikte zijn tweede goal binnen. Na een gewonnen face-off door Yoren de Smet kon Henry de puck in de verre hoek deponeren met een laag en hard schot.

In de laatste periode maakte de Bulldogs het verschil. Eerst werd de 3-2 gescoord maar die ging gepaard met een botsing met de boarding voor een Luikse speler. Hij kon op eigen kracht van het ijs af. De puck bleef voor de goal lijn liggen maar de nieuwe Zweedse aanwinst Hugo Reinhardt zorgde dat de 2-3 op het scorebord kwam te staan. In de laatste vier minuten werd er nog vier keer gescoord. Eerst de 2-4 en 2-5. Loris Darques tekende voor de 2-4 via een five hole op een uitbraak van twee Luikse spelers.

venijn in de laatste vijf minuten

En Hugo Reinhardt was met zijn tweede goal verantwoordelijk voor de 2-5. De puck werd gestolen van Vadim Gyesbreghs zijn stick en Reinhardt plaatste de puck in de verre hoek. Vadim Gyesbreghs wist Mechelen ook nog te laten juichen met de 3-5 op de powerplay. Gyesbreghs draaide zich vrij en kon diagonaal Troy Passingham passeren. Het laatste woord was voor Bulldog Bryan Kolodziejczyk die een empty netter binnen schoot.

#95 Bryan Henry Foto: Facebook Bulldogs de Liege

 

EG Diez-Limburg – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 5-1

Den Haag trad in Duitsland aan zonder Gustav Jansson, Jordy van Oorschot en Jay de Ruiter. Waarbij Jansson en de Ruiter dit seizoen niet meer in actie komen. Na de eerste periode stond het al 3-1 voor de Duitsers uit Diez tegen Den Haag. Een uitgespeelde aanval zorgde na vier minuten voor de 1-0. Drie op twee werd prima uitgespeeld tussen Nils Wegner en Artjom Piskowazkow waarbij de eerste de trekker uiteindelijk overhaalde. De 2-0 viel snel erna. Vanaf schuin links schoot David Lademann op de goal en de puck viel in de verre hoek binnen. ‘Das Anschlusstor’ kwam voor Den Haag tot stand met een fake schot van Justin Evers.

Hij zette de goalie en de verdediger op het verkeerde been en bood zo een leeg goal aan voor Jeffrey Melissant. Melissant liet deze kans niet onbenut. Maar ondanks de betere kansen voor HIJS werd het toch 3-1. Een pass van Den Haag in het neutrale vak werd onderschept door Diez en met een cross pass werd de verdediging opengetrokken en kon Julian Grundt vrijstaand bij de tweede paal goalie Brett Magnus verslaan voor de derde goal.

wedstrijd van kansen raak schieten en kansen missen

Den Haag was heus niet slechter en kreeg genoeg kansen, maar als het niet mee zit dan wordt de puck voor de lijn weggetikt en de Diez goalie Markus Ekholm Rosen was een sta in de weg voor de Hagenaars. Een een-op-een duel op snelheid werd gewonnen door Diez en zo kon Nils Wegner de 4-1 aantekenen. HIJS teisterde nog de paal en lat maar om onverklaarbare redenen wilde de puck er gewoon niet in. (Misschien stond de Berlijnse muur in het doel van Diez?) Wederom in de derde periode veel kansen voor HIJS, maar de goal viel in het empty net vier minuten voor tijd. Nils Wegner scoore zijn derde goal en kon een hattrick bijschrijven op de statistieken van de wedstrijd.

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 4-3

Geleen mist een aardige lijn aan spelers. Tijn Jacobs, Mitch Koumans, Luca Heutmekers, Lars van Sloun, Yorin Kustermans en Joshua Blairon. Maar daar was op het ijs niets van te merken want binnen zeven minuten was het al 2-0 voor de Eaters. Op een delayed penalty was het Akim Ramoul en Tom Marx veranderde de puck van richting en zorgde daarmee voor de 2-0. Vijf minuten voor de break was het Vladislav Afonin die alleen op Deniz Mollen af kon gaan en met een hard schot wist te passeren. De tweede periode was er niet naar om wat aan de stand te laten veranderen. Zowel Eaters als de Chiefs hadden niet veel kansen.

Dat veranderde weer in de derde periode. De gelijkmaker viel in minuut 44. Een sublieme pass van Alec James werd maar lichtjes getoucheerd door Dries Blockx voor de 2-2. Leuven pakte brutaal de voorsprong tien minuten voor tijd. Grayden Gottschalk kwam tussen de verdedigers van Geleen die met hooking and slashing probeerden het scoren te beletten toch tot scoren. Maar Leuven zat nog in de feestmodus want Mees de Wit werd over het hoofd gezien bij de tweede paal en de pass van Akim Ramoul was op maat. 3-3 met nog negen speelminuten te gaan. Mees de Wit scoorde bijna twee minuten voor tijd de winning goal maar de puck ging naast en kwam via de boarding terug. Goalie Jelle Lievens wilde de puck oppakken maar Lander Paulissen was er net wat sneller bij en wist de winnende goal te maken.

#66 Lander Paulissen Foto: eaters.nl

EC Die Bären 2016 e.V. – Heylen Vastgoed HYC 5-1

In de eerste periode scoorde Juuso Rajala een penaltyshot op uitstekende wijze. In minuut 29 wist Rajala nog een keer Andrew Masters te passeren. Vanaf de rechterkant bracht Lennart Esche de puck naar het doel van Herentals, Andrew Masters miste de puck voor de 3-0. Neuwied goalie Jan Guryca kon alleen niets doen tegen het schot van Mitch Morgan in de hoek op de powerplay in minuut 37. De 4-1 van Xaver Hochstrasser een aantal seconden voor de toeter voor de tweede pauze nam het momentum weer weg bij de gasten uit Herentals. Janeck Sperling zorgde met een mooie uitgespeelde powerplay van links naar rechts en weer terug wist hij Andrew Masters voor de vijfde keer te passeren.

#8 Juuso Rajala Foto: Website Neuwied Baeren
Previous Als het Hannover is heeft Tilburg het lastig, de Indians wonnen
Next Daniel Sprong scoort game winning goal voor Detroit