Als het Hannover is heeft Tilburg het lastig, de Indians wonnen


Ondanks de uitstekende streak die Tilburg Trappers had elf wedstrijden tien overwinningen. Kon men in wedstrijd 35 in de Oberliga Nord de reeks niet doorzetten met winst tegen Hannover Indians. Er werd met 3-1 verloren Am Pferdeturm.

LEES OOK: Tilburg scoort er op los tegen Hamm

Hannover Indians schoot uit de startblokken. Tilburg goalie Cedric Andree had het meteen druk met de schoten van de Indians. Van de zeventien schoten ging er een five hole binnen omdat Mattias Vartinnen de puck op een afstandsschot van Cristian Haussinger vlak voor Andree van richting veranderde. Tilburg kwam in de eerste periode tot tien schoten maar zoals zo vaak is Brett Jaeger een te grote sta in de weg. Dat was hij al bij de Scorpions en nu ook bij de Indians. De tweede periode was overduidelijk voor de Indians met wederom zeventien schoten op Cedric Andree maar hij wist ze allemaal te pareren. Tilburg loste er maar drie in de tweede periode.

In de derde periode was het weer spannender, en het duurde tot zeven minuten voor tijd voordat Hannover Indians weer toesloeg. En dat was met een beetje geluk. Dennis Palka kreeg achter de goal de puck en wilde hem voor geven maar schoot hem tegen de schaats van Giovanni Vogelaar aan en de puck rolde zo langs de paal de goal in. Het werd ook nog 3-0 vlak daarna. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Mattias Vartinnen en hij wist wederom Cedric Andree te passeren voor zijn tweede goal van de avond. Alexei Loginov kon twee minuten voor tijd de Tilburgse eretreffer te scoren en zo Brett Jaeger beroven van een shutout. Loginov scoorde met een prima one-timer. Doug Mason vond het leuk om tegen een oud speler van hem die nu de coach is van Indians Todd Warriner te spelen.

samenvatting en persconferentie

uitslagen
Erfurt – Duisburg 5-1
Leipzig – Herford 4-3
Hamm – Essen 2-3
Herne – Scorpions 3-4
Rostock – Halle 3-6

stand
1. Scorpions 35-78
2. Essen 34-72
3. Tilburg 35-70
4. Erfurt 34-57
5. Indians 34-56
6. Halle 55-34
7. Leipzig 34-52
8. Hamm 34-48
9. Herne 34-44
10. Rostock 34-36
11. Duisburg 34-27
12. Herford 34-20

Previous Nederland U18 dames op weg naar brons na winst op Kazachstan
Next Geleen wint weer na achterstand, Diez en Neuwied winnen beide met 5-1