Tilburg scoort er op los tegen Hamm


Tilburg Trappers begon aan wedstrijd nummer 34 met nog vijf ontbrekende spelers tegen Hammer Eisbären. Nog steeds ontbraken Danny Stempher,  Mikko Virtanen, Marvin Timmer, Wouter Sars en Branden Gracel. Het werd een waar doelpuntenfestijn.

LEES OOK: Tilburg heeft op dinsdagavond geen moeite met Halle

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären 10-4

Tilburg coach Doug Mason was ‘not amused’ met de 1-3 tussenstand. Ook de schotenverhouding in die eerste periode was ten nadele van de Brabanders met 13-om-17. Alleen Ties van Soest kwam op de scoresheet. Maar in de tweede periode werd het al veel beter voor de Tilburgers. Alleen goalie Sebastian Wieber was nog een grote sta in de weg. Hij stopte zeventien van de negentien schoten. Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn hoefde maar vijf keer een puck tegen te houden. Kaid Oliver en Max Hermens zorgde voor de 3-3 na veertig minuten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

De derde periode werd het prijsschieten voor de Trappers. Alsof Oprah Winfrey in de kleedkamer was geweest en riep “jij scoort een goal, en jij scoort een goal en jij scoort een goal” Maar liefst zeven keer trilde het doel net van Hamm. Binnen vier minuten tussen minuut 41 en 45 trof Tilburg maar liefst vier keer het doel. Kaid Oliver met zijn tweede goal van de avond. Giovanni Vogelaar, D’Artagnan Joly en Jonne de Bonth maakte er 7-3 van. Het betekende ook het einde van Hamm goalie Sebastian Wieber. Hij werd vervangen door Daniel Filimonow. Filimonow moest ook nog drie keer vissen. Een powerplay goal van Jordy Verkiel, en de tweede goals van de avond voor Jonne de Bonth en Max Hermens. Tussendoor had Gianluca Balla de vierde treffer gescoord voor Hamm.

samenvatting en persconferentie

de uitslagen
Herford – Herne 6-4
Essen – Rostock 3-0
Scorpions – Leipzig 1-4
Halle – Erfurt 9-4
Duisburg – Indians 3-2 OT

Previous Hattrick voor Oshie, Matthews en Pastrnak, Kucherov 500 assists
Next Sprong verliest met Detroit van Carolina, don't touch Fleury