Hattrick voor Oshie, Matthews en Pastrnak, Kucherov 500 assists


Dag 96 van de NHL had elf wedstrijden waarbij Edmonton het Canadese record van twaalf wedstrijden op rij winnen evenaarde van Montreal. Het record van de Canadiens stamt uit 1968. Drie keer kon er een hattrick genoteerd worden. David PastrnakAuston Matthews en T.J. Oshie waren daarvoor verantwoordelijk. En Tampa All Star Nikita Kucherov gaf zijn vijfhonderdste assist.

LEES OOK: Sprong wint met Detroit in Florida, Montreal verslaat New Jersey

Boston Bruins – Colorado Avalanche 5-2

In Boston fonkelde “Diamond Dave” als vanouds. De hattrick van David Pastrnak was het hoogtepunt voor de Bruins en het dieptepunt voor de Avalanche.

 

Ottawa Senators -Montreal Canadiens 6-2

In deze eerste Canadese derby van de avond sloopten de Senatoren Tim Stutzle (goal en twee assists) en Brady Tkachuk (goal en assist) de verdediging van Montreal. Ottawa pakte met een 6-2 overwinning de hoofdprijs.

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild 7-3

Met drie assists gidste regisseur en hockeygenius Nikita Kucherov  de Bolts naar een verpletterende 7-3 overwinning. Met die drie assists bracht “the passmaster”  Kucherov zijn totaal op 500 assists in de NHL. Zijn teammaten uit Tampa Victor Hedman (goal en drie assists) en Brayden Point ((goal en twee assists) waren ook lekker op dreef.

 

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 5-1

Philadelphia kreeg vleugels van de topvorm die Phillie-superstar Owen Tippet (twee goals) etaleerde. Kijk vooral zijn highlight-reel goal aan het einde van periode drie een paar keer terug. Wat een beauty. Copiloot Morgan Frost had met twee assists ook een flink aandeel in de overwinning op de vallende sterren uit Texas.

 

Washington Capitals – St. Louis Blues 5-2

Er klonk voor Capital-wonderboy T.J. Oshie in Washington maar liefst drie keer een bekend deuntje. Zijn goalscoring song Take me home, Country Roads, knalde drie keer uit de speakers. Met die hattrick bezorgde Oshie de St. Louis de blues.

 

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 3-0

De grootste Buffel bleek in deze wedstrijd sta-in-de-weg goalie Ukko-Pekka Luukkonen die met negentien reddingen een makkelijke tweede shut-out op rij pakte. De Blackhawks kwamen met botte bijlen en schaatsen het ijs op en waren kansloos tegen de vlijmscherpe sabels uit Buffalo. De gevaarlijkste sabel was de stick van defenseman Ryan Johnson (twee assists).

 

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 3-4

Het vuur van Calgary werd geblust door de eenmansbrigade van de brandweer uit Toronto. Met een assists en drie treffers was topsniper Auston Matthews single handed verantwoordelijk voor deze broodnodige overwinning van de Leafs.

 

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 4-2

Seattle is het twaalfde slachtoffer van de onverzadigbare Oilers. In deze vorm is Edmonton absoluut op koers voor een toppositie in de eindstand. De oliemannetjes van dienst waren gisteren Warren Foegele (twee goals) en Leon Draisaitl (goal en drie assists). Opmerkelijk is het wel in de serie van twaalf winstpartijen op een rij. Ze evenaren het Canadees record van Montreal uit 1968. En van de twaalf wedstrijden moest Edmonton zeven! keer van een achterstand terugkomen.

 

Los Angeles Kings – Nashville Predators 1-2

In het vervallen koninkrijk der engelen graaiden de roofdieren uit Nashville gisteren twee punten uit het paleis van de Kings. Predators-goalie Juuse Saros was met 33 saves het sterkte roofdier op het ijs. Het is de tiende nederlaag in elf wedstrijden.

 

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 2-1

De Canucks hielden hun toppositie vast met deze zesde overwinning in zeven wedstrijden.  Canuck Dakota Joshua scoorde in periode twee de winnende treffer.

 

Vegas Golden Knights – New York Rangers 5-1

De Rangers gingen all in en verloren alles in Vegas. Croupier van de avond was Vegas-goalie Logan Thompson met 29 saves (0.967%). Topschutter Ivan Barbashev (twee treffers) was de andere uitblinker voor de Knights. Rangers goalie Igor “de verschrikkelijke” Schesterkin was even niet zo verschrikkelijk. Drie van zijn laatste vier starts gingen verloren.

Previous Groot Brittannië veel te sterk voor Nederland
Next Tilburg scoort er op los tegen Hamm