Sprong wint met Detroit in Florida, Montreal verslaat New Jersey


Dag 95 van de NHL had drie wedstrijden waarbij de wedstrijd tussen Buffalo en Chicago werd afgelast in verband met een sneeuwstorm. Daniel Sprong won met Detroit op bezoek bij de Florida Panthers.


En de jeugdvrienden Juraj Slafkovsky en Simon Nemec speelden tegen elkaar in de wedstrijd New Jersey Devils en Montreal Canadiens.

LEES OOK: Oilers trein dendert door elf op een rij, Winnipeg weer op eerste plek NHL

Florida Panthers – Detroit Red Wings 2-3 OT

Daniel Sprong had dertien minuten ijstijd in vijftien shifts. Sprong loste vier schoten op doel had twee blocks en een straf voor holding tegen Eetu Luostarinen. Inmiddels is het de zevende wedstrijd op een rij dat Detroit punten scoort. Red Wings goalie Alex Lyon was goed voor 32 saves met een save percentage van .941. Twee keer pakte Florida de voorsprong maar twee keer kwam Detroit terug. Een hooking penalty door Panther Aaron Exblad een halve minuut voor tijd zorgde ervoor dat de aanvoerder van de Red Wings Dylan Larkin op de powerplay de winst voor Detroit binnen kon schieten. Detroit staat nu halverwege het seizoen van de NHL op plek drie in de Atlantic divisie.  Maar Toronto en Tampa liggen op de loer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 2-3

Cole Caufield gaf een assist als een baseball speler waarna Juraj Slafkovsky de Canadiens op voorsprong zette. In de tweede periode scoorde in zijn derde NHL wedstrijd Joshua Roy zijn eerste NHL goal.

Twee powerplay goals in de eerste twee minuten van de derde periode maakte er weer een wedstrijd van voor de Devils maar het laatste woord had Cole Caufield. Hij scoorde vier minuten voor tijd de game winning goal.

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks afgelast

Previous België U20 onderuit tegen fysiek sterk Australië
Next Onnodig verlies België U20 tegen IJsland