Oilers trein dendert door elf op een rij, Winnipeg weer op eerste plek NHL


Dag 94 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Edmonton Oilers het franchise record aanscherpte naar elf overwinningen op een rij. De Winnipeg Jets staan weer bovenaan in de NHL na de winst op New York Islanders. En Colorado scoort vijf unanswerd goals tegen Ottawa.

LEES OOK: Marc-Andre Fleury heeft 552 overwinningen behaald

Ottawa Senators – Colorado Avalanche 4-7

In een waar doelpuntenfestijn trok Colorado via Samuel Girard (drie assists) en Miko Rantanen (twee goals) aan het langste eind. Voor Ottawa was Ridly Greig twee keer trefzeker.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Seattle Kraken 5-2

De wizard of New York was weer fit en dat heeft Seattle geweten. Mika Zibenejad gidste New York met twee fraaie assists naar een ruime overwinning. Goalie Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin (29 saves), Blake Wheeler (twee goals), Adam Fox (twee assists) maakten namens de Rangers de oorwassing van de Kraken compleet. Hun teammaat Kaapo Kakko keerde na 21 duels aan blessureleed terug op het ijs en vierde dat met een treffer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Anaheim Ducks 2-0

Darcy Kuemper pakte voor de Capitals met 22 saves een mooie shut-out. Bad Boy Tom Wilson schoot Washington met een empty net goal tegen het einde van periode drie naar de volle winst.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Los Angeles Kings 5-1

Met een 2-1 voorsprong startte Dallas de laatste periode. De Stars gaven even wat gas bij en rolden de botox-adel uit L.A. met een 5-1 nederlaag van het ijs. Dallas-goalie Jake Oettinger was met 31 saves de uitblinker. De Kings hebben nu negen (!) van de laatste tien wedstrijden verloren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – New York Islanders 4-2

In een battle of the goalies pakte Islanders-goalie Ilya Sorokin 40 saves (0.930%) en Jets-doelman Connor Hellebuyck 36 saves (0.946%). Toen de kruitdampen voor beide goals waren opgetrokken lagen de Islanders verslagen op het ijs en vlogen de Jets ervandoor met de overwinning: 4-2. Kyle Conner scoorde voor Winnipeg de beslissende vierde goal (empty net). Het was zijn eerste wedstrijd na zestien wedstrijden absentie wegens een knieblessure.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – San José Sharks 2-1 SO

In deze kelderkraker kregen de zwakste broeders van de NHL allebei iets mee naar huis. Er was een shoot-out voor nodig om te bepalen wie het tweede punt mee mocht nemen. Die shoot-out werd een wedstrijd op zich: pas na negen (!) rondes was er een winnaar. Blackhawk Boris Katchouk scoorde en daarna pakte Chicago-goalie en uitblinker Petr Mrazek (37 saves) de penaltyshot van Filip Zadina.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – Arizona Coyotes 3-2 OT

Pyromaan Yegor Sharangovich bezorgde Calgary in overtime de winst. Zijn teammaat Nazem Kadri was met een goal en een assist de gevaarlijkste firestarter.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 4-2

And the Edmonton train kept on rolling, all night long! Ook gisteren denderde de goed geoliede locomotief voor de elfde keer achter elkaar naar de volle winst. Deze keer waren het de blaadjes uit Toronto die vermalen werden tussen de rails van het spoor in Edmonton. Oiler Ryan McLeod (goal en assist) was de machinist van dienst. Toronto laat nu wel heel veel punten liggen. Kijken hoe lang het duurt voordat het daar onrustig wordt. Al is er een klein excuus voor Toronto het was namelijk de derde wedstrijd in vier dagen.

Previous Tilburg heeft op dinsdagavond geen moeite met Halle
Next België U20 onderuit tegen fysiek sterk Australië