België U20 onderuit tegen fysiek sterk Australië


Na de winst op Taipei, en de nederlaag tegen Servië kon België tegen Australië vandaag 17 januari ook een nederlaag laten noteren op de derde dag van het IIHF wereldkampioenschap U20 in Belgrado divisie II B.

LEES OOK: Servië blijkt te zwaar obstakel voor België U20

België – Australië 1-4

Al in de eerste minuut kreeg Niels Nijs (IHC Leuven) een penalty for tripping. Daar profiteerde Australië van via Ivan Kuleshov. Er werd wat gepoked en uiteindelijk ging de puck over de doellijn. Na twaalf minuten leverde op de powerplay van België een uitbraak van Australië na een foute pas een uitbraak op. Die werd foutief gestopt zodat Australië een penalty shot kreeg. Het penalty shot van Sacha Rapchuk werd gestopt door Stijn Raeymaekers (IHC Leuven). De schotenverhouding was in het voordeel van de Aussies met 11-om-6.

tekst gaat verder onder de video

Foto: RBIHF Facebook

Aan het begin van de tweede periode werd het 2-0. Een Belgische verdediger kon de puck niet onder controle houden en Riley Langille kon er met de puck vandoor en goalie Stijn Raeymaekers omspelen voor de 2-0. De tweede periode leverde voor beide teams vier straffen op. Schotenverhouding lichtjes in het Belgische voordeel met 11-om-9.

In de zesde minuut van de derde periode kreeg Australie weer een penaltyshot na een overtreding van Joren Moonen (HYC Herentals). Wederom was goalie Stijn Raeymaekers de winnaar. Maar een paar minuten later was het toch 3-0 voor de Aussies. Een uitbraak van Dmitri Kuleshov werd bij de tweede paal afgerond. Het werd op de powerplay ook nog 4-0 door Riley Langille die zijn tweede goal maakte. Twee minuten voor tijd wist Tobi Gentry (HYC Herentals) gehinderd aan de boarding door twee Australiers de puck nog bij Robbe Delport (IHC Leuven) te krijgen en die kon de ere treffer scoren.

Joshua Blarion (Smoke Eaters Geleen) ging geblesseerd het ijs af maar er is nog geen update over zijn fysieke gesteldheid.

Previous Oilers trein dendert door elf op een rij, Winnipeg weer op eerste plek NHL
Next Sprong wint met Detroit in Florida, Montreal verslaat New Jersey