Servië blijkt te zwaar obstakel voor België U20


Na de winst van de België op Chinese Taipei stond op 15 januari Servië te wachten. Voor 427 toeschouwer in de Pionir Ice Rink liep België tegen een uitstekende goalie op namelijk Filip Korenic die een shutout pakte door alle 31 schoten van de Belgen te stoppen.

LEES OOK: België opent U20 wk met winst op Chinese Taipei

België – Servië 0-4

Was het verschil zo groot? Nee want Servië had maar vijf schoten meer. En dat terwijl België zeven keer in de strafbank zat. Er werd maar een keer een powerplay goal door gescoord via de Serven. In de eerste periode kreeg België al twee straffen. Daar konden de Serven nog niet van profiteren. Wel drie minuten voor het einde van de eerste periode. Een face-off in het verdedigingsvak van Servië werd gewonnen door de Serven, met twee passes ging Minja Ivanovic op avontuur hij kwam vanaf links naar binnen en schoot in de winkelhaak. De 2-0 viel meteen na puckdrop van aanvang van de tweede periode. Servië kreeg een face-off bij de goal van België. Een afstandsschot vanaf de blauwe lijn door Petar Peceric leverde een rebound op en die werd binnen getikt door Matija Dinic. Toen waren er net zeventien seconden gespeeld in de tweede periode.

Halverwege de wedstrijd werd het 3-0 voor het thuis team. Na een afgeslagen aanval van de Belgen werd er van lijn gewisseld maar de Serven gingen door. Daardoor kwam Minja Ivanovic in een een-op-een situatie terecht. Hij omspeelde de verdediger en kon via de five hole de 3-0 maken. Wat de Belgen ook probeerde het lukte maar niet om te scoren tegen de Serven. Na een straf voor België in minuut 51 moest men op de powerplay ook nog de 4-0 slikken. Peter Simic kon vanuit het midden tussen de face-off cirkels vrijstaand de 4-0 eindstand binnen schieten.

Foto: RBIHF Facebook
Previous China U18 paar maten te groot voor Nederland
Next Marc-Andre Fleury heeft 552 overwinningen behaald