België opent U20 wk met winst op Chinese Taipei


Voor België begon het U20 mannen wereldkampioenschap divisie II B in Belgrado Servië op zondag 14 januari met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. De Belgische mannen begonnen prima met een 3-1 winst in de Pionir Ice Rink voor 27 toeschouwers.

LEES OOK: Dames U18 België op weg naar medaille na winst op Nieuw Zeeland

België – Chinese Taipei 3-1

In het begin van de wedstrijd liep België al vroeg tegen twee straffen aan. Maar de penalty kill deed zijn werk goed tezamen met goalie Stijn Raeymaekers (IHC Leuven). Mede door de drie straffen van de Belgen was de schotenverhouding in de eerste periode 14-om-15 in het voordeel van Taipei. Maar toch konden de Belgen juichen aan het eind van de eerste periode. Drie minuten voor het einde van de eerste periode kreeg Taipei een straf voor charging. Chiung-Yuan Chen mocht de ‘Sin BIn’ in en met een man meer op het ijs wist Belgie de openingstreffer te scoren. Jorre Moonen (HYC Herentals) schoot vanaf de blauwe lijn en via de stick van Robbe Delport (IHC Leuven) veranderde de puck van richting en was Taipei goalie Hao-Hsuan Kao kansloos.

België begon al vroeg met een straf. En net na de twee minuten powerplay voor Taipei was het Yu-Hsuan Hsu met een schot van afstand en vanuit de rebound was het Kuan-Ting Liu met de gelijkmaker. Halverwege de wedstrijd ging Tobi Gentry (HYC Herentals) op avontuur. Gentry leek de puck te verliezen maar wist toch de puck tegendraads binnen te schieten. De Belgen hadden in de tweede periode drie schoten meer dan Taipei. 11-om-8 in het Belgische voordeel.

Wederom vroeg in de derde periode was het Tobi Gentry die vanachter de eigen goal op de brommer naar de linkerkant van het aanvalsvak trok en met een diagonaal schot de 3-1 binnen schoot. De eerste winst is dus binnen voor België.

#96 Tobi Gentry Foto: Kurt Tops
Previous Sprong assist winst Detroit, Edmonton behaald franchise record
Next Dames U18 België veroveren brons na winst tegen Mexico