Dames U18 België op weg naar medaille na winst op Nieuw Zeeland


Op de vierde speeldag van het IIHF wereldkampioenschap U18 divisie II B moest België winnen van Nieuw Zeeland om nog hoop te houden op een medaille. En die hoop is er nog steeds. Nieuw Zeeland had niet veel in te brengen tegen de Belgische dames.

LEES OOK: België schiet met scherp tegen Zuid-Afrika

Nieuw Zeeland – België 2-5

Om kans te maken op een medaille moesten de Belgische U18 dames winnen van koploper Nieuw Zeeland. De dames startte heel goed. Al snel stond er een 2-0 voorsprong op het bord. Camille Sommerschuh (Liège Bulldogs) kreeg de puck in de neutrale zone en ging van buiten naar binnen waarbij ze uit kon halen aan de rand van de face-off cirkels en versloeg de Nieuw Zeelandse goalie Zadia Paulse. Met een laag en hard schot. De 2-0 viel op de powerplay.

Jirne Wagemans (Haskey Hasselt) schoot vanaf de blauwe lijn op doel en via de rebound kon Ans van Hoof (HYC Herentals) in de korte hoek de 2-0 maken. Lang konden de Belgen er niet van genieten want binnen een minuut wist Nieuw Zeeland de aansluitingstreffer te maken. Een individuele actie van Polly Bennetts die vanuit het neutrale vak twee Belgische speelster omspeelt en de puck hoog en hard in de winkelhaak schiet achter goalie Anouk Belmans (HYC Herentals). Twee minuten voor de eerste break zorgde de Belgische dames voor weer twee goals verschil. Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters) veroverde de puck in het neutrale vak omspeelde via links de verdedigster en schoot de puck hoog in de verre hoek. 3-1 tussenstand na de eerste twintig minuten. Terechte voorsprong voor de Belgen.

#17 Louise Paulissen Foto: IIHF

België op medaillekoers

Het werd weer spannend bijna halverwege de wedstrijd toen Nerheys Gorden weer voor een Nieuw Zeelandse aansluitingstreffer zorgde. Maar de Belgische dames zaten ook niet stil. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Fenna Sempels (HYC Herentals) waarna Julie Pasztaleniec (Antwerp Phantoms) via de five hole scoorde met de 4-2. Dat was ook de tussenstand na veertig minuten. België maakte het af door in de derde periode nog een vijfde treffer te scoren. Die kwam op naam van Jirne Wagemans die vijf minuten voor tijd de vijfde treffer maakte.

Previous Nashville neemt de muziek mee uit Dallas
Next Snackpoint Eaters Limburg wint bij Chiefs Leuven