België schiet met scherp tegen Zuid-Afrika


Wedstrijd drie op het IIHF WK U18 dames divisie II groep B. Werd voor de Belgische U18 dames er een met dertien treffers. Allen gescoord door België. Camille Sommerschuh (Bulldogs de Liège) scoorde er vijf van de dertien. En goalie Euridyce Blairon (Geleen Smoke Eaters) pakte een shutout door alle zes de schoten van Zuid-Afrika te pakken.

LEES OOK: Dames België U18 beginnen met winst en nipt verlies op het wk

België – Zuid-Afrika 13-0

Al in de eerste periode had Camille Sommerschuh een hattrick te pakken. De 1-0 maakte ze nadat ze de puck kreeg in de neutrale zone en ging Camille rechtreeks naar de goal. Omspeelde de goalie met de stick en kon de puck in de verre hoek schuiven. De 2-0 viel al snel na de 1-0. Sommerschuh stond vrij bij de tweede paal. En na een gewonnen face-off kon Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters) met een strakke pass Camille bereiken. De natural hattrick werd voldaan in de laatste minuut van de eerste periode. Puckverlies van Zuid-Afrika leverde puckbezit op via Fenna Sempels (HYC Herentals). Zij gaf de puck mee aan Sommerschuh en die wist met een inside out move vrij te komen en de puck hoog en hard binnen te schieten.

In de tweede periode scoorde de Belgische dames zes keer. Er werd door zes verschillende speelster gescoord. Julia Pasztaleniec (Phantoms Antwerpen), Lola Gestels (Cold Play Sharks Mechelen), Anais Lambrechts (Haskey Hasselt), Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters), Linnore Saunders (IHC Leuven) en de vierde goal voor Camille Sommerschuh.

Nog vier keer in de laatste twintig minuten scoorde België. 10-0 door Camille Sommerschuh. De 11-0 via Fenna Sempels. 12-0 door Xiara Dobbeleare (IHC Leuven) en het slotakkoord was voor Lola Gestels die haar tweede goal van de middag maakte. Een groot compliment mag er uitgedeeld worden aan de goalie van Zuid-Afrika. Van de 79 schoten er 66 stoppen Sone Geldenhuys deed dat. Mexico mag geen probleem zijn voor de Belgische dames dan zal de wedstrijd tegen Nieuw Zeeland bepalen of er eremetaal mee naar huis wordt genomen vanuit Bulgarije.

IIHF 2023 Belgium U18 archieffoto
Previous Seattle zet franchise record, Jets nog steeds league koploper
Next Sprong verliest in overtime met Detroit van Edmonton, Kyrou, Sharangovich hattrick