Sprong verliest in overtime met Detroit van Edmonton, Kyrou, Sharangovich hattrick


Dag 89 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit in overtime verloor van Edmonton. Voor het eerst in de historie van de NHL hebben vier teams een eight of meer winstreak tegelijk. Panthers, Oilers, Jets en Kraken. Connor McDavid heeft voor zijn zeventwintigste verjaardag als vierde speler ooit in de NHL de meeste punten behaald. Aardig gezelschap waar hij zich in bevindt.

 

LEES OOK: Seattle zet franchise record, Jets nog steeds league koploper

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 5-3

De buffels waren met dank aan Tage Thompson (twee goals) en Dylan Cozens (goal en assist) te sterk voor de Senatoren uit Ottawa. Claude Giroux had met twee treffers namens Ottawa wel een succesvolle avond.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Montreal Canadian – San José Sharks 2-3

Eindelijk loon naar werken voor de haaien. The Great White of the evening was goalie MacKenzie Blackwood die met miraculeus acrobatische reddingen (33) de overwinning voor San José veilig stelde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 2-3 OT

Edmonton had overtime nodig om de Wings op de knieën te krijgen. Oilers-sniper Daniel Nurse strafte slap verdedigen van Detroit genadeloos af. Die overtime-situatie suggereert een spannende wedstrijd maar het was éénrichtingsverkeer. De Oilers speelden de Wings helemaal ondersteboven. Zonder Detroit-goalie Alex Lyon (44 saves) had de McDavid-brigade fluitend met dubbele cijfers gewonnen. Dat moet men in Detroit toch aan het denken zetten. Daniel Sprong kwam tot slechts negen minuten ijstijd verdeeld over elf shifts. Alleen Wings-center Joe Veleno schaatst op dit moment nog minder.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Tampa Bay Lightning -New Jersey Devils 4-3 OT

De Devils hielden lang stand maar in overtime sloeg de bliksem dan toch in. Bolt-verdediger Darren Raddysh (één goal) rondde een fraaie voorzet van Nikita Kucherov (twee assists) op dodelijke wijze af en werd daarmee matchwinner. Tampa-center Luke Glendening (twee goals) was in de reguliere speeltijd de gevaarlijkste Tampa-speler.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Florida Panthers – Los Angeles Kings 3-2

De roofkatten verorberden ook de koninklijke familie uit Los Aangeles. Het publiek moest wel geduld hebben in Florida. Met een buzzer-beater beet de venijnigste kater van de avond, Sam Reinhart (goal en assist), de halsslagader van de Kings door: 3-2 en dus game-over voor L.A.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 3-4 OT

Koningspinguïn Sidney Crosby (twee goals) was niet in staat zijn ijsvogels boven water te houden. De Canucks bleken in overtime uiteindelijk te sterk voor de Penguins. Elias Pettersson (twee goals, twee assists) en Brock Boeser (twee assists) deden namens Vancouver het licht uit in Pittsburgh.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Washington Capitals – Seattle Kraken 1-4

De Capitals zonken nog wat dieper weg in de oceaan nadat ze vast kwamen te zitten in de tentakels van de Kraken. Seattle defenseman Adam Larsson was met een goal en een assist de belangrijkste speler van de avond.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 6-3

De windhoos uit Carolina blies de eendjes uit California ondersteboven op het ijs. Toen de kwakende schaatsers uit Anaheim weer rechtop stonden en naar het scorebord keken was het leed al geschied: another defeat. Hurricanes Seth Jarvis (goal en twee assists) en Jordan Martinook (goal en assist) hadden een topavond.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 4-3 OT

De Islanders plaatsten met center Matthew Barzal en verdediger Noah Dobson twee invicibles op het ijs die de Maple Leafs de das om deden. Barzal leverde niet alleen de winnende goal in overtime, tijdens de voorafgaande drie periodes was hij ook goed voor drie assists. Dobson leverde vier assists. Voor Toronto liet Auston Matthews (twee treffers)  zich weer van zijn beste kant zien.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

St. Louis Blues – New York Rangers 5-2

De Rangers were in trouble en St. Louis knew it. Terwijl de Wizard of New York Mika Zibenejad thuis met griep op bed lag, verbleekten zijn teamgenoten op het ijs. Zonder Mika-Magic waren de Rangers een makkelijke prooi voor de Blues. De slachting van New York kwam op naam van drie Louisianen. Blues-goalie Jordan Bennington (40 saves) castreerde de aanval van de Rangers. Blues-center Jordan Kyrou (drie treffers) en Blues Winger Pavel Buchnevich (goal en twee assists) fileerden de verdediging van New York.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 2-1

Voor het zwaar geplaagde Chicago duurde deze clash tegen de koploper uit Winnipeg ruim drie minuten te lang. Tot die tijd hielden de Blackhawks met bloed, zweet en tranen een 1-0 voorsprong uit periode twee overeind. Jets-piloten Gabriel Vilardi en Nicolaj Ehlers scalpeerden met elk één treffer Chicago alsnog in die laatste drie minuten. De gifbeker is voor de Blackhawks nog niet leeg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Calgary Flames – Arizona Coyotes 6-2

De pyromanen uit Calgary zette met een surplus aan brandstof direct de hens in de vacht van de Coyotes. Calgary fakkelde Arizona vervolgens via Yegor Sharangovich (drie goals), Blake Coleman (goal en twee assists) en Elias Lindholm (twee assists) helemaal af tot een hoopje as.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Vegas Golden Knights -Boston Bruins 2-1 OT

Iedereen die goalie is, wil worden of is geweest zou deze wedstrijd op zijn minst als samenvatting moeten terugkijken. Dit was een battle of the goalies. Zowel Boston-doelman  Jeremy Swayman (23 saves, 0.920%) als Vegas-keeper Logan Thomson (32 saves, 0.970%) stal de show in Sin City. De wijze waarop zij hun goal zo lang schoon hielden verdient een staande ovatie. De Ace in the Hole voor de Golden Knights was  Alex Pietrangelo die in overtime het schier onmogelijke presteerde: Swayman voor de tweede keer passeren.

 

 

Previous België schiet met scherp tegen Zuid-Afrika
Next Effectief Tilburg neemt de punten mee uit Rostock