Effectief Tilburg neemt de punten mee uit Rostock


Wedstrijd 31 was niet de allerbeste van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord dit seizoen maar het leverde wel drie punten op. Tilburg won op bezoek bij Rostock Piranhas na een rit van 644 kilometer met 4-1. Vooral in de derde periode werd het verschil gemaakt. En dat terwijl concurrent voor de tweede plek Essen verloor is het gat tussen de nummer drie en twee nog maar vijf punten.

LEES OOK: Koploper Scorpions verslaat Tilburg pas na shootouts

Rostock Piranhas – Tilburg Trappers 1-4

Vooral Tilburg startende goalie Cedric Andree had het druk in de eerste periode. Hij kreeg achttien schoten te verwerken van de thuisclub maar hij wist ze allemaal te pareren. Tilburg vuurde de helft van de schoten op Rostock goalie Lucas Di Berado maar ook hij wist goed met de puck om te gaan. Het save percentage werd verbroken ruim over de helft van de wedstrijd. In minuut 37 kon Mike Kieskowski ongehinderd richting de goal opstomen van de Trappers en hij omspeelde Cedric Andree en kon zijn eigen rebound vallend binnen schuiven. 24 seconden voor het einde van de tweede periode. Won Tilburg een face-off, kwam de puck bij de blauwe lijn waar Kilian van Gorp keihard uithaalde. En de Rostock goalie moest een rebound weggeven en die werd uitsteken binnen getikt door Ties van Soest.

In de derde periode werden de kansen voor de Trappers goed benut. Al binnen vijf minuten na de puck drop was het de Haagsche connectie die voor de voorsprong zorgde. Jay Huisman vond de inkomende Bjorn Borgman en die kon de verre hoek uitzoeken. Tien minuten voor tijd bij een 3-op-1 kon Tilburg de veilige marge inbouwen. Max Hermens wist D’Artagnan Joly te vinden en die kon de puck hoog en hard in de winkelhaak schieten. Met nog een paar minuten te gaan haalde Rostock coach Leonard Soccio zijn goalie van het ijs. De Canadees Keegan Dansereau verloor echter de puck in het verdedigingsvak van de Trappers. Opgepikt door Ties van Soest kon die door naar de lege goal en zo zijn tweede van de avond maken en de 4-1 als eindstand laten noteren.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Duisburg – Scorpions 2-4
Erfurt – Essen 3-2
Halle – Herford 2-4
Herne – Indians 0-5
Leipzig – Hamm 5-3

1. Scorpions 32-73
2. Essen 31-66
3. Tilburg 31-61
4. Erfurt 31-54
5. Halle 30-49
6. Indians 31-49
7. Leipzig 31-46
8. Hamm 31-45
9. Herne 31-40
10. Rostock 31-36
11. Duisburg 31-24
12. Herford 31-15

Previous Sprong verliest in overtime met Detroit van Edmonton, Kyrou, Sharangovich hattrick
Next Neuwied wint in Den Haag, hattrick Bruijsten bij debuut Flyers