Koploper Scorpions verslaat Tilburg pas na shootouts


Het was de dertigste wedstrijd van het seizoen voor Tilburg. Op bezoek bij angstgegner Hannover Scorpions. Bij Tilburg ontbraken nog steeds vijf spelers. Danny Stempher, Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Diego Hofland en Chay Schults waren er niet bij. Ook bij de Scorpions ontbraken er een aantal.

LEES OOK: Tilburg vertrapt vossen uit Duisburg met eclatante overwinning

Tilburg was degene die in de eerste periode de boventoon voerde qua schoten met 11-om-6. En kwamen vier minuten voor tijd terecht op voorsprong. Een schot van Jonne de Bonth stuiterde via de schouder van Hannover goalie Gerald Kuhn III voor de stick van Max Hermens en die kon de puck van dichtbij binnen tikken.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Max Hermens Foto: Jörn Buschmann

De tweede periode was duidelijk in het voordeel van de thuisclub met 19-om-11 schoten. En vanuit dat overwicht was het Justin Kirsch die in de tweede periode twee keer Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn wist te passeren. Maar daar gingen wel een aantal zeer goede reddingen aan vooraf. Halverwege de tweede periode was het Robin Thomson die vanaf rechts voor gaf waarbij Kirsch dusdanig de puck van richting wist te veranderen zodat Leeuwesteijn kansloos was. De 2-1 voorsprong was een one timer die in de winkelhaak binnen sloeg.

Maar Tilburg rechtte de rug na veertig minuten hockey en leverden een ijzersterke derde periode af. Ze werden daarbij beloond met de 2-2. Al na 46 seconden. Wederom Max Hermens kreeg de goal op zijn naam. Branden Gracel kon op de powerplay achter de goal langs draaien en gaf de puck op de inkomende Hermens en die plaatste de puck mooi strak naast de binnenkant van de paal. In overtime waren de Duitsers het dichtst bij de overwinning met een schot op de paal, maar het bleef 2-2. De loterij die shootouts heet werd uiteindelijk een prooi voor de Scorpions.

samenvatting + persconferentie

samenvatting + persconferentie

uitslagen + stand
Halle – Essen 2-3
Duisburg – Hamm 5-2
Herford – Indinas 2-5
Herne – Erfurt 2-3 OT
Rostock – Leipzig 1-4

1. Scorpions 31-70
2. Essen 30 -66
3. Trappers 30-58
4. Erfurt 30-51
5. Halle 29-49
6. Indians 30-46
7. Hamm 30-45
8. Leipzig 30-43
9. Herne 30-40
10. Rostock 30-36
11. Duisburg 30-24
12. Herford 30-12

Previous Fleury 551 overwinningen, Florida scoort er acht tegen Colorado
Next Straffen Heerenveen afgestraft door Geleen, shutout Herentals tegen Liège