Tilburg vertrapt vossen uit Duisburg met eclatante overwinning


Wedstrijd 29 voor de Trappers in de Oberliga Nord werd er een waarbij de vossen uit Duisburg met de staart tussen de benen afdropen. Na een nederlaag va 13-3 stuurde Tilburg ‘Die Fuchse nach hause’.

Tilburg Trappers – Fuchse Duisburg 13-3

Tilburg trapte af met nog vier ontbrekende spelers. Danny Stempher, Alexei Loginov, Mikko Virtanen en Diego Hofland. Als straks iedereen fit is zal coach Doug Mason keuzes moeten gaan maken. Eigenlijk was de wedstrijd al klaar voordat die echt begonnen was. Binnen tien minuten lagen er al vier pucks in het net van Duisburg goalie Linus Schwarte. Waaronder een voor de speelgerechtigde Canadees Kaid Oliver.

tekst gaat verder onder de foto

#86 Kaid Oliver Foto: Arie Leeuwesteijn

De andere drie goals kwamen op naam van Max Hermens, Jay Huisman en Giovanni Vogelaar. De 4-0 tussenstand was meteen het einde van goalie Schwarte. Hij werd vervangen door Fabian Hegmann. Hegmann mocht ook nog twee keer de pucks uit het net vissen. Jonne de Bonth en wederom Vogelaar zorgde voor de tussenstand van 6-0 na de eerste twintig minuten.

Tilburg denderde door in de tweede periode maar ook Duisburg kwam op de scoresheet. De tweede twintig minuten eindigde in 3-3 zodat de stand na veertig minuten 9-3 was. Jay Huisman met zijn tweede goal van de avond en twee keer Branden Gracel. De derde periode was er nog een voor de statistieken. Gracel maakte zijn hattrick compleet, net zoals Giovanni Vogelaar. De overige twee goals kwamen op naam van Wouter Sars en D’Artagnan Joly. Zondag mogen de Trappers op bezoek bij koploper Scorpions. Na de wedstrijd werd Kilian van Gorp nog geëerd voor 500 wedstrijden in Tilburgse dienst.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Indians – Halle 2-4
Erfurt – Scorpions 1-6
Essen – Herford 3-2
Hamm – Rostock 3-0
Leipzig – Herne 4-1

1. Scorpions 30-68
2. Essen 29-63
3. Tilburg 29-57
4. Halle 28-49
5. Erfurt 29-49
6. Hamm 29-45
7. Indians 29-43
8. Leipzig 29-40
9. Herne 29-39
10. Rostock 29-36
11. Duisburg 29-21
12. Herford 29-12

Previous twee assists Sprong bij shootout winst Detroit, Bedard naar All Stars
Next Geleen dendert door, debuut coach Kronenburg bij Den Haag succesvol