Geleen dendert door, debuut coach Kronenburg bij Den Haag succesvol


Drie wedstrijden op vrijdag vijf januari in de BeNe League. Het debuut van coach Marco Kronenburg bij Den Haag tegen Leuven. Diez ontving Herentals en kersverse BeNe League Cup winnaar Geleen mocht op bezoek bij Mechelen.

LEES OOK: Houdini ontsnapping Geleen tegen Heerenveen levert BeNe Cup op

EG Diez-Limburg – Heylen Vastgoed HYC 4-3 SO

Een gelijkopgaande wedstrijd in Diez. Die dus all the way ging. Tot aan shootouts. En daarin waren de Duitsers net iets beter als de Belgen. Twee snelle goals voor de Duitsers binnen tien minuten leken de weg te open naar een ‘makkie’ voor Diez, maar misschien telt dat in het voetbal maar zeker niet bij het ijshockey. Een goal door een rebound werd gescoord door Marcel Kurth waarna Torben Reuner eveneens uit een rebound de 2-0 maakte. Op een 5-on-3 powerplay kon HYC captain Mitch Morgan bij de tweede paal na een assist van Alexander Vasilyev de aansluitingstreffer maken.

Roope Juhani Niskanen kon uit een gewonnen face-off de 2-2 maken en Mitch Morgen met zijn tweede zette de mannen uit Herentals na 25 minuten zelfs op voorsprong. Morgan schoot de puck op doel maar goalie Marian Kapicak verwachtte dat helemaal niet. Het duurde tot minuut 42 voordat Diez de 3-3 kon maken. Van dichtbij wist Konstantin Firsanov de puck zo van richting te veranderen dat goalie Andrew Masters kansloos werd.

tekst gaat verder onder de video

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Chiefs Leuven 8-1

Een uitstekend debuut van coach Marco Kronenburg bij Den Haag. De bondscoach van de dames van Nederland heeft een uitstekende start achter de rug. De eerste beste aanval van Den Haag was meteen raak. Raymond van der Schuit scoorde al na 39 seconden. Daarna was het nog twee keer raak voor Gustav Jansson zodat de eerste periode werd afgesloten met 3-0. Meteen na de eerste break werd het nog even spannend na de goal van Leuven via Grayden Gottschalk maar de Haagsche supporters hoefde niet lang te vrezen want Jeffrey Melissant, Van der Schuit met zijn tweede en Jelle Kronenburg die scoorde bij het debuut van zijn vader was toch wel de “Kroon’ op het werk. In de laatste periode was het nog twee keer Bartek Bison die de eindstand bepaalde op 8-1. Den Haag is na de herstart voor de BeNe League nog steeds ongeslagen.

tekst gaat verder onder de foto

#9 Jelle Kronenburg Foto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – Snackpoint Eaters Limburg 1-6

Hoe zou Geleen het feestje hebben doorstaan na de Houdini ontsnapping tegen Heerenveen in de strijd om de BeNe League Cup van afgelopen woensdag? Ze begonnen prima aan de wedstrijd maar moesten toch de 1-0 achterstand incasseren door een curieuze boarding goal. Op de powerplay was het captain Vadim Gyesbreghs die vanaf de blauwe lijn over schoot maar via de boarding kwam de puck voor de stick van Cas Staps en die had geen moeite om het buitenkansje te benutten. Maar al snel herstelde Geleen de achterstand. Kay Gielen schoot ook vanaf de blauwe lijn en die puck ging wel rechtstreeks de goal in.

Een rebound op een schot van oud Mechelaar Arne van Espen was een makkelijke prooi voor Ben Duperreault. Rolan Loos zorgde voor de 1-3 zodat na veertig minuten er een goede uitgangspositie was voor de derde periode. En Geleen zakte niet in maar denderde gewoon door. Nog een keer Loos, Arne van Espen en Yevgen Fadyeyev brachten de eindstand naar 1-6.

#12 Yevgen Fadyeyev Foto: Rob Creemers
Previous Tilburg vertrapt vossen uit Duisburg met eclatante overwinning
Next Orkaan Carolina walst over Washington heen