Orkaan Carolina walst over Washington heen


Dag 83 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Connor Bedard na een hit van het ijs ging. Maar het was een alledaags hit zoals die in de NHL vaker voorkomen.


Washington voor de zesde keer verloor in de laatste tien wedstrijden. Dit keer van orkaan Carolina. En Anaheim weer goed tegenstand bood. Dit keer tegen de Jets. Maar uiteindelijk weer met lege handen kwam te staan.

LEES OOK: twee assists Sprong bij shootout winst Detroit, Bedard naar All Stars

Washington Capitals – Caroline Hurricanes 2-6

De Capitals vallen diep. Net als bij de start van het seizoen is weer er weinig samenhang te ontdekken. Ondanks een 2-0 voorsprong kregen ze net als gisteren tegen de Devils zes treffers om de oren. Behalve een schitterende pass van Alex Ovechkin viel er voor de fans in Washington weinig te genieten. De orkaan uit Carolina blies vanaf de tweede periode via Brent Burns (twee goals en een assist en Andrei Svechnikov (goal en twee assists) en Sebastian Aho (drie assists) het licht uit de ogen van de Capitals. Zes onbeantwoorde treffers (waarvan vijf in periode drie) later was een tweede opeenvolgende deceptie voor Washington een feit. Carolina-goalie Pyotr Kochetkov kreeg slechts zeventien schoten op zijn doel te verwerken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 1-3

Ook de Jets hadden grote moeite om de Ducks te verslaan. Maar net als tegen Toronto stonden de dappere eenden uit Anaheim uiteindelijk met lege snavels op het ijs. Pas in periode drie stelde Winnipeg orde op zaken door treffers van Nate Schmidt en Cole Perfetti. Jets-goalie Laurent Brossoit was met 37 saves de belangrijkste vijand van Anaheim.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 4-2

De ene nederlaag is de andere niet. De Blackhawks vochten tot de laatste snik en waren dichtbij maar het werd een wedstrijd met een dubbel verlies. Chicago verloor ook superstar Connor Bedard in periode één na een harde hit door Giant Devil Brendan Smith. Bedard raakte geblesseerd aan zijn mond. De vechtpartijen op het ijs waarin de Blackhawks het voor elkaar opnamen en de Devils een flink pak op de broek gaven, leverde veel teamspirit maar nul punten. Simon Nemec was met een goal en een assist de dodelijkste duivel.

Previous Geleen dendert door, debuut coach Kronenburg bij Den Haag succesvol
Next Den Haag nog ongeslagen, Liège verslaat Mechelen