twee assists Sprong bij shootout winst Detroit, Bedard naar All Stars


Dag 81 en 82 van de NHL had vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong goed was voor twee assists bij de winst van Detroit met shootouts tegen Los Angeles. Connor Bedard de op een na jongste speler is ooit die voor het All Star team is uitgenodigd.

LEES OOK: Sprong goal en assist voor winst Detroit, McDavid 900 punten als vijfde snelste speler ooit

Washington Capitals – New Jersey Devils 3-6

Voor New Jersey waren er drie spelers die met satanisch genoegen de Capitals in mootjes hakten. Nico Hischier was met twee goals en een assist de opperduivel. Zijn teamgenoten Dawson Mercer en Michael McLeod waren met elk twee goals de andere plaaggeesten voor Washington.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs 1-2 OT

De Leafs hadden grote moeite om de Ducks van het lijf te houden. Pas in overtime stelde Toronto-superstar Auston Matthews de zege veilig met zijn dertigste treffer van het seizoen. Goalie van de Ducks Lukas Dostal maakte 56 saves!

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings -Detroit Red Wings 3-4 SO

And that’s two in a row at the West-Coast for the Red Wings. De zege op de LA Kings werd wederom aan de hand van een Detroit-kwartet uit het vuur gesleept. Alex Lyon (40 saves!), Robby Fabbri (twee goals),  Daniel Sprong (twee assists) en Patrick Kane (assist en shootout goal) waren de uitblinkers voor de Wings. De wijze waarop Kane zijn shoot-out goal uitvoerde, getuigt van grote klasse. Sprong had vier shots on goal, veertien shifts, ruim elf minuten ijstijd en noteerde een +1.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 5-6

Wederom was het Koningspinguïn Sidney Crosby (goal en twee assists) die zijn gewicht in goud waard bleek. De bloedstollende strijd in Boston werd een prooi voor Pittsburgh. Ook al poetsten de Bruins een 5-2 achterstand weg, King Crosby schoot de Beren met zijn 6-5 van het ijs. David Pastrnak, Morgan Geekie (beiden een goal en twee assists) en Brad Marchand (twee goals) waren de uitblinkers aan de zijde van Boston.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 1-6

Het is crisis in Montreal. Onder luid boegeroep verdwenen de Canadiens in hun half lege thuishaven van het ijs. Ze werden bont en blauw gebuffeld door de Sabres. Het waren voor Buffalo vooral goalie Devon Levi (32 saves), Jeff Skinner (goal en drie assists) en Tage Thompson (twee goals en een assist) die de overwinning vorm gaven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Chicago Blackhawks 4-1

De Blackhawks kwamen voor de Rangers op een perfect moment. Zij vormden een uitgelezen mogelijkheid voor New York om de oorwassing van de vorige wedstrijd (6-1 nederlaag) weg te schaatsen. En zo geschiede. Artemi Panarin (goal en assist) en Vincent Trocheck (drie assists) namen namens  New York de regie in handen. Chicago stond erbij en keek er naar.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 2-3 SO

De Flyers gaven de winst uit handen. Bij een 2-0 voorsprong in periode drie zagen de Flyers hoe Columbus via Damon Severson en Jake Bean langszij kwam. Tijdens de shoot-out was het Blauwbloesgoalie Daniil Tarasov (39 saves) die beide pogingen van Phillie wist te pareren. Columbus brak de vleugeltjes van Philadelphia en nam de punten mee naar huis.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St Louis Blues – Vancouver Canucks 2-1

St. Louis mag Robert Thomas op de knietjes danken. Dankzij zijn assist (1-1) en zijn treffer (2-1) bezorgde hij de Blues de overwinning.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Calgary Flames 3-6

De pyromanen uit Calgary maakten het voor de Predators veel te heet onder hun schaatsen. Vlammetjes Connor Zary, Blake Coleman, Rasmus Andersson en Yegor Sharangovich stichtten elk met een goal en een assist zoveel binnenbrandjes dat Nashville het vuur nooit meer onder controle kreeg. Het hield slechts wat asresten van de wedstrijd over.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Colorado Avalanche 4-5 OT

En weer velde Colorado het lot van haar tegenstander in overtime. En weer was het topsniper Nathan MacKinnon (twee goals en een assist) die het vonnis voltrok. De sterren uit Dallas verbleekten bij zoveel schotprecisie.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 1-4

Niks wilde dieren op het ijs. Een paar makke schapen trof Tampa aan bij het bezoek aan Minnesota. Bliksemschicht Darren Raddysh scoorde twee keer voor Tampa.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – New York Islanders 1-5

De bloedhonden uit Arizona bleken bange keffertjes en kregen een pak jas van de Islanders waar een paard de hik van krijgt. Bo Horvat (twee goals en een assist) was de gevaarlijkste Islander op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Florida Panthers 1-4

Met speels gemak krabden de katers uit Florida het flinterdunne gouden vernislaagje van de uitrusting  van de Vegas Knights. Matthew Tkachuk en Carter Verhaeghe (beiden een goal en een assist) richtten de meeste schade aan namens Florida. Blijft het management in Vegas rustig nu Vegas-coach Bruce Cassidy zijn Golden Krijgertjes steeds ziet verliezen?

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – Ottawa Senators 4-1

Wederom trokken de Kraken een tegenstander de diepzee in. Wederom overleefde de tegenstander die wurggreep niet. Coach Dave Haksol heeft Seattle aan de praat gekregen en dat voelden de Senators gisteren dubbel en dwars. Ze konden met nul punten en huilend om hun moeder terug naar Canada. Net als vorig jaar is er niet een echte superstar in Seattle: alle lijnen beginnen weer te scoren. Kraken-goalie Joey Daccord (32 saves) was de krachtigste tentakel die Ottawa het meeste pijn deed.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San José Sharks – Winnipeg Jets 1-2

Het is bijna sneu voor de Sharks. Zoveel wedstrijden goed spelen en tot het laatst meedoen voor de winst maar dan toch weer verliezen. Zelfs tegen koploper Winnipeg konden de Sharks prima hockey tonen. De Jets moesten tot diep in periode drie wachten om na de 1-1 van Winnipeg-piloot Morgan Barron de verlossende 2-1 van zijn teammaat Gabriel Vilardi te vieren.

 

 

Previous Houdini ontsnapping Geleen tegen Heerenveen levert BeNe Cup op
Next Tilburg vertrapt vossen uit Duisburg met eclatante overwinning