Houdini ontsnapping Geleen tegen Heerenveen levert BeNe Cup op


BeNe League Cup IJshockey
Foto: Ronald Jans

Op woensdag drie januari was Glanerbrook het domein waar werd gestreden om de allereerste BeNe League Cup. In een enerverende finale wedstrijd werd na een 0-3 achterstand in overtime met een penaltyshot gewonnen door Geleen.

LEES OOK: Slechte generale Geleen en Heerenveen voor finale BeNe Cup

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 4-3 OT

Meteen vanaf puck drop was het een snelle wedstrijd. Beide teams kregen al snel een powerplay maar wisten niet daaruit te scoren. Halverwege de eerste periode weten de Friese bezoekers de score te openen. Frankie Pucci krijgt een assist van Jasper Nordemann en Pucci weet langs de Limburgse goalie Jowin Ansems heen te schaatsen en met een backhander de 0-1 op het bord te zetten. Net een dikke minuut later stond ook de 0-2 al op het scorebord. Een afstandsschot van Mike Collard viel zomaar binnen. Het is niet zo dat Geleen geen kansen kreeg maar Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk was toen nog een sta in de weg.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Mike Collard Foto Ronald Jans

Het werd nog erger voor de Geleen supporters in Glanerbrook. Het werd ook nog 3-0. Halverwege de wedstrijd kreeg Heerenveen een powerplay na een straf voor Akim Ramoul. Jesse Barwell schoot op doel en Jasper Nordemann kon de rebound binnen tikken. Heerenveen heeft wel vaker een Houdini act gedaan dit seizoen maar zou het ze nu weer lukken? Het zou zo maar kunnen want binnen een minuut speeltijd scoorde ze twee keer. De 1-3 viel binnen op de powerplay door een goal van Ben Duperreault. Hij kon vrijstaand de hoek uitzoeken. Precies een minuut later hebben de Limburgers ‘Das Anschlusstor’ gemaakt. Een turnover in het eigen verdedigingsvak van de Flyers werd door de Eaters keihard afgestraft. Tijn Jacobs was de lachende derde.

tekst gaat verder onder de foto

#71 Tijn Jacobs Foto: Ronald Jans

De mannen van coach Jeffrey van Iersel zorgde voor de gelijkmaker met nog elf minuten te spelen. Yevgen Fadyeyev haalt hard en zuiver uit en laat de puck in de rechter winkelhaak verdwijnen. Glanerbrook ontploft. Wat een comeback. De Eaters ruikten bloed maar konden de stand niet meer veranderen. Terwijl ook Heerenveen nog kansen kreeg maar ook zij moesten naar de overtime.

penaltyshot

Na anderhalve minuut ging Ben Duperreault op de breakaway. Hij kon alleen gestopt worden door een overtreding te maken. De scheidsrechter gaf er een penaltyshot voor. Die kans liet Duperreault niet liggen. Een backhand forehand move en de Canadees liet het dak eraf gaan.

Previous Sprong goal en assist voor winst Detroit, McDavid 900 punten als vijfde snelste speler ooit
Next twee assists Sprong bij shootout winst Detroit, Bedard naar All Stars