Sprong goal en assist voor winst Detroit, McDavid 900 punten als vijfde snelste speler ooit


Dag 80 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een goal en assist had voor de Red Wings, Connor McDavid de 900 punten bereikte en Boston na een dipje gewoon weer de league lijdt.

Connor McDavid, welcome to the 900 points club. 🎉

The @EdmontonOilers captain became the fifth-fastest player in NHL history to reach the milestone. #NHLStats: https://t.co/M3bpZmUWWl pic.twitter.com/iwpDEfNudN

— NHL Public Relations (@PR_NHL) January 3, 2024

LEES OOK: Winter classic voor 47.313 toeschouwers in T-Mobile park Seattle

San José Sharks -Detroit Red Wings 3-5

A must win voor de Red Wings, zo kon je de wedstrijd tegen de Sharks wel noemen. En winnen deed Detroit. Aan de hand van het kwartet Alex Lyon (24 saves), David Perron (twee goals),  Daniel Sprong (goal en een assist) en Lucas Raymond (drie assists) sleepten de Wings de overwinning uit de Sharkpool. Sprong pakte bij een 0-0 stand in periode één tijdens een Wings-powerplay de face off, positioneerde zich vlijmscherp voor het doel en joeg met een fraai slapshot de eerste goal van de wedstrijd in het net. Daarna was het Detroit-goalie Alex Lyon die met waanzinnige saves (gaat zijn toe-save zien!) de Sharkattacks weerstond.

De Wings gaven vervolgens een 2-1 voorsprong weg en keken in periode drie tegen een 3-2 achterstand aan. Op dat moment was het weer Daniel Sprong die de Wings op het juiste spoor zette. Met een prachtige crosspass bracht hij Perron in stelling die zijn tweede treffer liet noteren. Pal voor tijd scoorde Dylan Larkin met een acrobatische actie de 4-3 en tijdens de empty net-fase scoorde Michael Rasmussen voor het oog van zijn aanwezige ouders de beslissende 5-3 voor Detroit. Daniel Sprong had naast zijn plus twee, door de goal en assist, zes schoten op doel, twaalf minuten ijstijd met vijftien shifts, een blocked shot en 100% score op zijn face-offs.

tekst gaat verder onder de video

 

New York Rangers – Carolina Hurricanes 1-6

New York was blijkbaar niet gewaarschuwd voor het noodweer dat in aantocht was. Met windkracht 11 blies Carolina de blijkbaar half dronken Rangers van het ijs. Als dit het niveau van 2024 is dan kunnen de Stanley Cup-aspiraties van New York meteen terug in de ijskast. Hurricane Andrei Svechnikov scoorde twee keer en had daarmee voor de vijfde opeenvolgende keer een mulitpoint-game. De andere uitblinker voor Carolina was Brady Skjei met drie assists.

tekst gaat verder onder de video

 

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 1-4

De Bruins wonnen voor de vierde keer op rij en het ging van een leien dakje in Columbus. Rookie-beer James van Riemsdyck had de scherpste klauwen; hij scoorde een goal en leverde twee assists. Prima reactie van hem nadat hij de vorige wedstrijd nog een (hele dure) healthy scratch was.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3-4

De Capitals roofden de punten uit het nest van de ijsvogels. Capitals-goalie Darcy Kuemper (33 saves) was daar hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor. Pittsburgh-goalie Tristan Jarry had een andere wedstrijd. Na dertien minuten werd hij al van het ijs gehaald nadat hij drie goals om de oren kreeg uit zeven schoten. Koningspinguïn Sidney Crosby leverde een goal en een assist. Alexander Ovechkin scoorde zijn goal nummer 830 voor de Caps.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 3-0

Een wedstijd die Chicago wint, dat zou pas echt nieuws zijn. Nashville-goalie Juuse Saros pakte met slechts 21 saves zijn tweede shut-out. Dat zegt genoeg over hoe bot de bijlen van de Blackhawks zijn. De roofdieren van de avond waren Gustav Nyquist en Ryan O’Reilly  met allebei een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Montreal Canadiens 3-4

Aan de hand van Nick Suzuki en Jordan Harris (beiden een goal en assist) pakte Montreal de overwinning in Dallas.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Minnesota Wild – Calgary Flames 1-3

Dankzij de 28 saves van Calgary-goalie Jacob Markstrom konden zijn teamgenoten vlammen en de winst uit Minnesota mee naar huis nemen. Mackenzie Weegar was goed voor twee assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 4-2

Met de turbo’s op standje full thrust vlogen de Jets voor de negende keer op rij de puntenzone binnen. Starpilots voor Winnipeg waren Vladislav Namestikov  (drie assists) en Morgan Barron (goal en assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Colorado Avalanche – New York Islanders 5-4 OT

Overtime eindigde al binnen 32 seconden in een deceptie voor de Islanders. Zij hadden drie periodes lang keurig stand gehouden tegen de lawine uit Colorado. Maar Colorado-sniper Nathan MacKinnon (twee assists en de OT-goal) rolde tijdens de finale sneeuwstorm New York van het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 5-2

Zijn koninklijke hoogheid Connor McDavid is nu de vijfde snelste speler in de geschiedenis van de NHL die de 900 puntengrens heeft bereikt. Dat deed hij door tegen Philadelphia maar liefst vier assists en een goal te noteren. Dankzij zijn betoverende spel zat er dermate veel olie op de vleugels van de Flyers dat ze kansloos waren voor de overwinning. McDavid kwam, zag, overwon en schonk de Oilers de twee punten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Arizona Coyotes – Florida Panthers 1-4

Deze vijfde opeenvolgende overwinning van de Panthers had veel groter kunnen zijn als Arizona-goalie Karel Vejmelka (35 saves) niet in topvorm was geweest. Verder hadden de katten uit Florida geen enkele moeite om het vlees van de Coyotes te verorberen. De gevaarlijkste kater was Carter Verhaeghe (goal en een assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 6-3

In deze battle of the Canadiens werden de Senators uit Ottawa in periode één zonder pardon geslacht. 5-0 stond er op het scorebord tijdens de eerste intermissie.  Pius Sutter scoorde voor Vancouver twee keer en leverde één assist. Dat de Senators in periode twee en drie niet opgaven, blijkt wel uit de 35 saves die Canucks-goalie Thatcher Demko moest maken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 0-3

Terwijl Leafs-goalie Ilya Samsonov door Toronto on waivers is geplaats, liet Martin Jones met een fraaie shut-out (31 saves) zien een uitstekende stand-in te zijn voor de nog immer geblesseerde Joseph Woll. Toronto superstar William Nylander bereikte met zijn twee treffers de vijftig punten grens voor dit seizoen.

 

 

 

Previous Winter classic voor 47.313 toeschouwers in T-Mobile park Seattle
Next Houdini ontsnapping Geleen tegen Heerenveen levert BeNe Cup op