Slechte generale Geleen en Heerenveen voor finale BeNe Cup


Twee wedstrijden in de BeNe League op zaterdag 30 december. Heerenveen ontving Diez en Geleen kreeg Herentals op bezoek. De generale repetitie om de finale van de BeNe League Cup op 3 januari leverde zowel Heerenveen als Geleen geen overwinning op.

LEES OOK: Pak slaag van Diez voor Geleen

Unis Flyers Heerenveen – EG Diez-Limburg 4-5

Halverwege de eerste periode kwam Heerenveen op voorsprong. Een schot van Henri Ruotsalainen werd gestopt door Diez goalie Markus Ekholm Rosen onder zijn legguard. Maar Tijs Vreys kon met zijn stick de puck over de doellijn tikken. Het werd 1-1 een paar minuten later op een rebound was het Marcel Kurth met de 1-1. Elf seconden had Diez nodig op de powerplay om de voorsprong te pakken. John Mclean kon vanaf de boarding ongehinderd naar het midden schaatsen en haalde uit. Een redirect van Jasper Nordemann op een schot van Frits Doop zorgde voor de 2-2. Een pass vanuit het verdedigingsvak van de Duitsers door John Mclean op Marcel Kurth. Die kon alleen op Flyers goalie Martijn Oosterwijk afgaan en prikte de puck binnen. Kurth scoorde zijn tweede goal van de wedstrijd. Ook deze was op de powerplay.

Jasper Nordemann deed een mooie move langs de Duitse goalie en kon de puck met een backhand move binnen tikken. Dat was al vroeg na de puck drop voor de derde periode. Ook Japser Mordemann scoorde zijn tweede goal van de avond. De Duitsers pakte een voorsprong vijf minuten voor tijd. Wederom met een powerplay goal. John Mclean schoot vanaf de linker face-off cirkel de 4-3 binnen. Twee minuten later was het Jake Fuss die de stand op 5-3 bepaalde. Daarna scoorde Frits Doop 16 seconden voor tijd nog de 4-5 maar dichterbij kwamen de Friezen niet.

tekst gaat verder onder de video

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 3-4 SO

Na tien minuten nadat Geleen eerst nog een grote kans had laten liggen was het de teruggekeerde Tom Marx met een assist op Mitch Koumans en die wist wel HYC goalie Andrew Masters te passeren. De gelijkmaker viel in de slotfase van de eerste periode. Op de powerplay was het Jacques de Ceuster die Geleen goalie Jowin Ansems wist te passeren met een hard schot in de winkelhaak. Yevgen Fadyeyev die in Diez nog ontbrak met griepverschijnselen. Gaf aan het begin van de tweede periode een strakke pass op Bradley Forrest die via de five hole de Limburgers weer op voorsprong schoot. De Rus in dienst van Herentals Alexander Vasilyev zorgde na twee pogingen dat de balans weer in evenwicht was met de 2-2.

Twee minuten voor de tweede break was het op de powerplay de Geleense topscoorder Ben Duperreault die met een wrister de Limburgers weer op voorsprong bracht. In de derde periode waren het beide goalies die de stand lang op 3-2 hielden. Er waren niet veel kansen maar die er waren werden vakkundig gestopt. Zowel Jowin Ansems van de Eaters als Andrew Masters van HYC waren een ‘pain in the ass’ voor de aanvallers van beide teams. Tot twee minuten voor tijd. Op de rebound was het wederom Alexander Vasilyev die de 3-3 binnen kon schuiven. Een straf voor Emiel Goris leverde een dikke anderhalve minuut powerplay op in overtime voor Geleen. Daar konden de Eaters niet het verschil mee maken zodat penaltyshots het verschil zouden gaan maken. Roope Niskanen scoorde de game winning shootout.

#14 Roope Niskanen Foto: Kurt Tops
Previous Vijfde winst op rij voor Tilburg na winst op Erfurt
Next Hattrick Panarin, 600 assists Karlsson en wedstrijd 600 McDavid