Hattrick Panarin, 600 assists Karlsson en wedstrijd 600 McDavid


Dag 77 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Edmonton Oiler Connor McDavid zijn zeshonderdste wedstrijd speelde.

Artemi Panarin scoorde een hattrick voor de Rangers en Penguin Erik Karlsson gaf assist nummer 600.

LEES OOK: Sprong wint met Detroit in overtime, Scorpion save Quick

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 4-2

De Jets pakte voor de zevende wedstrijd op rij punten. Nino Niederreiter was met twee goals de krachtigste Jet-engine van Winnipeg. Minnesota beet zich stuk op “de muur van Winnipeg”; Jet-goalie Connor Hellebuyck leverde met 34 saves namelijk a Hell of a game.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 3-2 OT

De Sabres buffelde de gehele wedstrijd achter de blauwbloezen aan. In de reguliere drie periodes werd achtereenvolgens een 1-0 en een 2-1 achterstand weggewerkt. Het feit dat Buffalo zo moeilijk tot scoren kwam, was de verdienste van Columbus-doelman Daniil Tarasov (39 saves). Het was uiteindelijk de sabel van Jeff Skinner die Buffalo in overtime de volle winst bezorgde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – New Jersey Devils 5-2

Pas in periode twee ontwaakten de Beren van Boston uit hun winterslaap. Ondertussen had Luke Hughes met een fraaie “Houdini-act” een dubbele hit bij zijn eigen goal ontweken, een versnelling naar de helft van de Bruins ingezet en met een prachtig slapshot de 2-0 voor de Devils gerealiseerd. Toen was het tijd voor Diamond Dave uit Boston. David Pastrnak leverde twee goals en een assist en was daarmee de sniper die de Devils van het ijs schoot. Charlie McAvoy verliet het ijs met een blessure aan het onderlichaam na een heftige botsing met zijn doelman Linus Ullmark (31 saves).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Montreal Canadiens 4-1

Met speels genoegen trokken de wilde katten uit Florida de Canadiens helemaal uit elkaar. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor de Panthers. Opperkater was deze keer Eetu Luostarinen. De Fin had zijn twee treffers voor Florida zijn eerste multigoal-game in zijn NHL-loopbaan (248 wedstrijden).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 4-2

De Penguins pakten voor de vijfde keer op rij punten. Pittsburgh superstar Sidney Crosby scoorde zijn twintigste treffer van het seizoen en collega-ijsvogel Erik Karlsson leverde zijn zeshonderdste assist in de NHL.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 1-5

De Rangers veroorzaakten kortsluiting bij Tampa met oogverblindend fraai ijshockey. Deze keer waren de beste bliksemafleiders van Russische makelij. Artemi Panarin scoorde voor New York een briljant mooie hattrick en fellow-Ranger Vincent Trocheck was met een goal en drie assists de andere hofleverancier van de duisternis in Tampa. Naast al het aanvalsgeweld van New York waren ook de 34 saves van die derde Russische Ranger Igor “de verschrikkelijke” Shersterkin van doorslaggevende invloed. In deze vorm zijn de handhavers uit New York een zware kluif voor elk team.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 2-3

Sinds de blessure van goalie Joseph Woll is het huilen met de pet op in de verdediging van de Leafs. Hoe fraai en talrijk de treffers van de Nylander-Matthews trein ook zijn, veel punten verzamelen de Leafs sinds de afwezigheid van Woll niet meer. Tegen Carolina viel William Nylander na dertien wedstrijden buiten de punten. Aan de andere kant bleek Sebastian Aho wederom een niet te stoppen orkaan (goal en twee assists).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Nashville Predators 2-3

De roofdieren uit Nashville sloegen tijdens de shoot-out toe. De hele wedstrijd beten ze de Capitals waar ze konden. In periode drie en tijdens overtime bleven beide teams zonder treffers. De venijnigste beesten uit Nashville waren Ryan O’Reilly (winnende shoot-out treffer) en goalie Yaroslav Askarov. Askarov had 26 saves en stopte tijdens de shoot-out de Capitals-pogingen van zijn Russische landgenoten Evgeny Kuznetsov en Alex Ovechkin.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 2-3

In zijn 600e NHL wedstrijd was Connor McDavid (goal en assist) de grote plaaggeest voor de Kings of LA. Het was de vierde overwinning op rij voor de Oilers. De 26 bijzonder fraaie reddingen van Edmonton-goalie Stuart Skinner vormden de basis van deze zwaar bevochten overwinning.

Previous Slechte generale Geleen en Heerenveen voor finale BeNe Cup
Next Winter classic voor 47.313 toeschouwers in T-Mobile park Seattle