Vijfde winst op rij voor Tilburg na winst op Erfurt


Wedstrijd 28 werd een rechtstreeks duel tussen Tilburg en Erfurt om plek drie in de Oberliga Nord. Bij de Trappers ontbraken nog steeds Danny Stempher, Delaney Hessels, Mikko Virtanen, Alexei Loginov door blessures en Kaid Oliver die nog steeds geen werkvergunning heeft gekregen. Tilburg begon voortvarend, had een klein dipje halverwege en uiteindelijk werd er verdiend gewonnen van de nummer vier.

LEES OOK: Tilburg wint ook op bezoek bij Hannover Indians

Tilburg Trappers – TecArt Black Dragons 4-3

Binnen tien minuten stond er al 2-0 op het scorebord in Stappegoor. In de vierde minuut schoot Ties van Soest op het doel en in de rebound kon Jay Huisman de openingstreffer maken. Zes minuten later was het Jonne de Bonth die met een breedte pass Marvin Timmer vond bij de tweede paal en die hoefde de puck maar een klein tikje te geven om de 2-0 te maken. Tilburg was heer en meester in de eerste periode gezien ook de schotenverhouding van 13-om-1. Het was te danken aan goalie Kostantin Kessler dat het maar 2-0 was.

tekst gaat verder onder de foto

#41 Jay Huisman Foto: Romy Mullens

Binnen 25 seconden na de face-off voor de start van de tweede periode mocht Kilian van Gorp naar de ‘Sin Bin’ voor interference. Erfurt profiteerde meteen van de man meer situatie. Een schot van Harrison Reed stuiterde via via voor Tom Pauker zijn stick en die scoorde das ‘Anschlusstor’. Ook snel volgde de 2-2. Een schot van Niklas Jakob wat ruim naast ging stuiterde via de boarding voor de stick van de vrijstaande Santeri Haarala en die kon de lege hoek uitzoeken en de wedstrijd gelijk trekken.

Vijf minuten voor de tweede break pakte de Trappers weer de voorsprong. Op de powerplay was het Ties van Soest die de rebound na een schot van Noah Muller. Binnen kon tikken in de verre hoek. Lang kon er door de 2625 toeschouwers niet genoten worden van de voorsprong. Want 38 seconden later lag ook de derde goal in het net van de Trappers. Wederom was het Tom Pauker die zijn tweede goal van de avond scoorde. Schotenverhouding in de tweede periode 11-om-10.

Cedric Andree hield Tilburg op de been in de derde periode

In de derde periode was het spel iets in het voordeel van Erfurt (schoten 11-om-14) maar de Trappers kwamen op voorsprong in minuut 54. Jonne de Bonth ging achter de goal langs en gaf een pass op maat naar Diego Hofland. Die deed even een forehand backhand move om de puck vrij te krijgen en plaatste hem waar ‘Mama hides te cookies’. Vier seconden voor tijd moest Cedric Andree nog even een redding verrichten en kon zo de 4-4 voorkomen. Door het verlies van Essen kruipt Tilburg langzaam richting plek twee.

tekst gaat verder onder de video’s
samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Leipzig – Herford 3-4
Duisburg – Halle 4-5 SO
Hamm – Essen 5-3
Scorpions – Indians 5-3
Rostock – Herne 1-3

1. Scorpions 29-65
2. Essen 28-60
3. Tilburg 28-54
4. Erfurt 28-49
5. Halle 27-46
6. Indians 28-43
7. Hamm 28-42
8. Herne 28-39
9. Leipzig 28-37
10. Rostock 28-36
11. Duisburg 28-21
12. Herford 28-12

Previous Marco Kronenburg nieuwe coach HIJS Hokij Den Haag
Next Slechte generale Geleen en Heerenveen voor finale BeNe Cup