Tilburg wint ook op bezoek bij Hannover Indians

Wedstrijd 27 in de Oberliga Nord bracht Tilburg naar Hannover bij de Indians. De twee eerdere wedstrijden beide in Tilburg werden verloren door de Trappers. Am Pferdeturm voor 4608 toeschouwers moest Tilburg aan de bak. De winst op de koploper Essen levert pas wat op als de volgende wedstrijd ook gewonnen wordt. En dat werd hij.

Hannover Indians – Tilburg Trappers 2-5

Het goede nieuws aanvoerder Max Hermens was weer op het ijs. Het slechte nieuws nog steeds zonder nieuwe import Kaid Oliver en de geblesseerden Danny Stempher, Alexei Loginov, Mikko Virtanen en Delaney Hessels. Maar dat mocht de pret niet drukken want al snel leverde een foute breedtepass van de Indians puck bezit op voor de Trappers. Jay Huisman pikte de puck op in de neutrale zone en kon de puck voor de goal brengen en Ties van Soest kon van dichtbij al na drie minuten de score openen.

#4 Ties van Soest Foto: Florian Petrow

Twee straffen snel achter elkaar voor Tilburg leverde een 5-on-3 op voor de Indians. Waar Tilburg goalie Cedric Andree eerst nog een prima redding maakte was hij kansloos op een one timer door Matias Vartinnen. Maar Tilburg kon het ook op de powerplay. Branden Gracel schoot vanuit een lastige hoek en via de schouder van goalie Brett Jaeger plofte de puck in het net. Dat Tilburg met een voorsprong de eerste rust inging was op zich een klein mirakel. Schoten verhouding 11-om-4 voor de mannen uit Hannover.

Ook in de tweede periode hetzelfde stramien. Een aanvallender Indians (13 schoten) terwijl Tilburg het moest doen met zes schoten. Beide teams wisten wel te scoren zodat de stand na veertig minuten 2-3 nog steeds in het voordeel van de Tilburgers was. Halverwege de tweede periode mocht Vartinnen een penaltyschot nemen maar Cedric Andree stopte de puck met zijn schaatsblad. Toch kwamen de Duitsers op 2-2 met een wrap around door Jonas Wolter. Achttien seconden later was het alweer Tilburg wat de voorsprong pakte. D’Artagnan Joly scoorde.

Houdoe en bedankt

Een gave dubbele een twee tussen Reno de Hondt en Branden Gracel dwars door het midden zorgde voor de 2-4 waarna Diego Hofland de Indians nog verder op achterstand bracht met een one timer op assist van Gracel. En weer werd tussendoor nog een goal van Tilburg afgekeurd. Maar achteraf maakte dat ook niet uit. De vierde overwinning op een rij voor de Trappers.