Goal Sprong bij verlies Detroit, NHL record Kris Letang


Dag 74 van de NHL had veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een goal scoorde voor Detroit Red Wings, Kris Letang de eerste verdediger in de historie van de NHL is die in een periode vijf punten scoorde. En rookie Connor Bedard zijn eerste overtime winner binnen schoot.

LEES OOK: Sprong geeft assist bij verlies Red Wings, twee ‘Michigan’ goals

New Jersey Devils -Columbus Blue Jackets 4-3 OT

In een helse thriller was het Timo Meier die als een duvel uit een doosje weg sprintte tijdens een turnover en daarna de overtime-goal scoorde voor New Jersey. In de reguliere speeltijd schitterde defenseman Dawson Mercer met een goal en een assist voor de Devils.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New York Rangers -Washington Capitals 5-1

Op dit moment zijn de Rangers met afstand het beste team in de NHL. Dat onderstreepten ze met een galavoorstelling tegen Washington. K’Andre Miller (twee goals, één assist), Artemi Panarin (goal en assist) en the wizard of New York Mika Zibanejad (twee assists) waren gisteren niet te temmen. De Capitals zagen scheel na drie periodes New York Magic.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning -Florida Panthers 2-3

Aan de hand van goalie Sergei Bobrovsky (27 saves, 0.931%) en Sam Reinhart (twee goals en een +drie) roofden de katten de hoofdprijs mee uit Tampa tijdens the battle of the South.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Ottowa Senators 2-4

Deze Canadian Clash werd een prooi voor Ottawa dankzij de twee treffers van Senator Drake Batherson.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres-Boston Bruins 1-4

A night on easy street voor Boston. Charlie Coyle (twee goals) en Jake Debrusk (twee assists) waren de sterkste beren op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 0-7

De ijsvogels vermorzelden de Islanders met speels gemak. Koningspinguïn was defenseman Kris Letang met zes (!) assists. Winger Jake Guentzel (twee goals, en een assist) en goalie Tristan Jarry (shut-out met 22 saves) waren de andere birdies in topvorm.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild -Detroit Red Wings 6-3

De verliezen blijven zich opstapelen voor de Wings. Met James Reimer op doel voor Detroit (24 tegentreffers in vijf wedstrijden) bleek deze wedstrijd weer een herhaling van defensieve blunders. Spelers die elkaar omver schaatsen, slordig puckverlies en het boterzacht verdedigen bij turnovers en rebounds waren koren op de molen voor de aanvallers van Minnesota. Houdoe en bedankt; zes tegentreffers waren het gevolg voor de Wings. Daniel Sprong onderscheidde zich bij een 5-2 achterstand wederom op positieve wijze.

Met een schitterende solo (“he got on his horse!” riep de Amerikaanse commentator) en een nog fraaiere afronding (vlammend schot in de korte bovenhoek, gaat dat zien!) bracht hij Detroit in periode drie weer terug in de wedstrijd. De ruim twaalf minuten die resteerden, waren echter niet aan de Wings besteed. Minnesota kwam geen moment in gevaar. Sprong kwam tot drie schoten op doel. Daarnaast had Sprong 14:21 minuten ijstijd in achttien shifts en een hit.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators- Carolina Hurricanes 2-5

Met drie assists en een goal was Hurricane Sebastian Aho de absolute man of the match.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Dallas Stars 2-1

De blues zijn als herboren en dan met name de leden van de defensie. St. Louis goalie Joel Hofer was de absolute uitblinker met 39 saves (.975%). Defenseman Scott Perunovich was met twee assists de regisseur op het ijs voor de Blues.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 5-4 OT

De bloedhonden uit Arizona deden het schier onmogelijke. Na een 4-0 achterstand vochten ze zich knap terug naar een 4-4 gelijke stand in periode 3. Aan de hand van defenseman Sem Durri (1 goal, drie assists) herrezen de Coyotes uit hun as. De dodelijkste bloedhond bleek Jack McBain die in overtime zijn tanden in het vlees van Colorado zette en zo het extra punt voor Arizona binnen haalde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2-1 OT

CB staat in Chicago sinds gisteren voor Connor Bedard. Met zijn twee treffers (de tweede was zijn eerste overtime-goal in de NHL) strooide hij zand in de straalmotoren van Winnipeg. Blackhaws-goalie Petr Mrazek (37 saves) was de andere uitblinker voor Chicago.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames- Seattle Kraken 1-2

Leuk voor Alex Wennberg dat hij de beslissende goal voor Seattle scoorde. Maar hij was absoluut niet de man om wie het bij de Kraken draaide. Dat was goalie Chris Driedger. Niet op basis van statistieken maar op basis van zijn instinct zette coach Dave Haksol deze goalie op het ijs. Dat pakte goed uit. Voor het eerst in 605 dagen keepte Driedges een NHL-wedstrijd. Hij pakte met 37 saves een percentage van 0.974%. Niet slecht voor een keeper die in juni 2022 zijn voorste kruisband afscheurde. Of deze vorm blijvend is, moet nog blijken. Wellicht verdient Seattle zo nog iets terug van de 10,8 miljoen dollar die het 2,5 jaar geleden in Driedges investeerde. Collega-goalie Philip Grubauer is voorlopig nog week-tot-week vanwege een blessure aan het onderlichaam.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks -Vegas Golden Knights 5-2

Brett Leason kwaakte er met twee goals tegen de glitterridders vrolijk op los. Maar het gespetter van oppereend Mason McTavish (drie assists) was Vegas echt te veel. In periode drie waren de eendjes moe en de ridders niet meer bij machte nog maar iets aan de stand te doen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

LA Kings – San José Sharks 5-1

De haaien kwamen op voorsprong door een goal van Fabian Zetterlund. Daarna lieten de koningen de Sharks spartelen op het bevroren water. Ondanks de vijf onbeantwoorde goals van LA was San José-goalie Kaapo Kahkonen met 38 saves de beste man van op het ijs. Adrian Kempe was met twee treffers in periode drie (de laatste was een empty-net goal) de succesvolste engel.

Previous Neuwied verslaat Heerenveen in overtime
Next Tilburg wint ook op bezoek bij Hannover Indians