Sprong geeft assist bij verlies Red Wings, twee ‘Michigan’ goals


Dag 73 van de NHL had veertien wedstrijden zo voor de kerst break. Daniel Sprong had een assist maar de Red Wings verloren inmiddels acht van de laatste tien wedstrijden. Vierde nederlaag op rij voor Boston en ook Vegas verloor zodat de nummer een van de NHL nu Vancouver Canucks is.

LEES OOK: Sprong scoort Detroit wint, Oilers verslaan NHL koploper Rangers

Nashville Predators – Dallas Stars 2-3

Het venijn zat ‘m in de staart. De Stars stalen de punten in de laatste 15 seconden door treffers van Craig Smith en Jani Hakanpää.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 4-2

Het was big cat Carter Verhaeghe die de Gouden Ridders het licht uit de ogen krabde. Verhaeghe scoorde de 3-2 waarmee hij Florida de voorsprong gaf. Tot slot leverde hij de assist op Sam Reinhart die de vierde treffer voor Florida scoorde (powerplay goal).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 5-4 OT

De ijsvogels gingen tijdens overtime kopje onder en vertrokken daardoor met maar één punt uit Ottawa. Tim Stütztle scoorde voor de Senators de winnende goal na 1:10  in overtime. Daarmee bezorgde hij zijn coach Jacques Martin zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer als hoofdcoach.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 3-2

De Devils schoten 34 keer op doel en plaatste veertien hits. De Wings kwamen tot 24 pogingen en plaatsen vier hits. Met deze cijfers is meteen verklaard waarom de Wings deze wedstrijd verloren: gebrek aan wilskracht. Aan Daniel Sprong  lag het niet. Hij leverde een fraaie assist en trof in periode drie bij een 3-2 achterstand de paal waarna David Perron van dichtbij een niet te missen mogelijkheid kreeg voor open goal. Perron miste. Sprong kreeg slechts een kleine acht minuten ijstijd en was een minus een. Timo Meier was met twee treffers de helse Sater van New Jersey. Detroit-goalie Michael Hutchinson keepte uitstekend (33 saves). Hij was alweer de vierde goalie die de Wings op het ijs plaatsten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 1-2 SO

Dankzij Tampa-goalie Andrei Vasilevsky (32 saves) werden de Capitals tot een shoot-out gedwongen. Daar was het Lightning-defenseman Victor Hedman die Washington de bietenbrug op stuurde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 1-4

De Matthews-Nylander-trein raasde door het ijsstation van de blauwbloezen en sleurde Columbus op hoge snelheid naar een nederlaag. Auston Matthews leverde twee treffers en een assist, William Nylander was goed voor twee assists en een treffer (zijn elfde opeenvolgende doelpunt).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Minnesota Wild – Boston Bruins 3-2

Minnesota bezorgde de Bruins de vierde nederlaag op rij. Het feit dat Minnesota-goalie Marc Andre Fleury slechts negentien saves hoefde te maken en Boston-doelman Linus Ullmark daarentegen 32 saves leverde, geeft wel aan hoe slapjes Boston over het ijs schaatste. Wild-star Kirill Kaprizov scoorde voor de derde opeenvolgende maal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Carolina Hurricanes – New York Islanders 4-5

De Hurricanes verslikten zich vooral in de vorm van Islander Anders Lee. Met een goal en twee assists was hij de grote plaaggeest voor Carolina.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Buffalo Sabres 4-3 OT

Dankzij de “wizard of New York”  Mika Zibanejad pakten de Rangers beide punten. Ziba leverde een goal en twee assists (waarvan de laatste wederom een must see is). Chris Kreider scoorde voor New York de beslissende overtime-treffer na die magische assist van Zibanejad.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 7-5

Ondanks een waanzinnig fraaie “Michigan style” goal van Connor Bedard (ga dat zien!) stonden de Blackhawks weer met lege handen. Superhero Wayne Gretzky was aanwezig en gaf aan “nooit in staat te zijn geweest te doen wat Connor daar liet zien”. Prachtig zo’n compliment maar de Blues mikten zeven beduidend minder fraaie treffers in het netje bij Chicago en waren spekkoper aan het einde van periode drie. Voor St. Louis waren Jordan Kyrou (twee goals), Robert Thomas en Justin Faulk (beiden een goal een assist) de uitblinkers. Met de huidige resultaten van Chicago is het nog maar de vraag of Bedard ook na dit jaar nog een Blackhawk zal zijn. Een diamant hoort niet in een kolenmijn, toch?

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Anaheim Ducks – Seattle Kraken 2-3

Ook hier een prachtige “Michigan style” goal van de verliezende partij. Anaheim center Trevor Zegras bracht bij een 3-1 voorsprong voor Seattle met zijn subliem fraaie treffer de spanning terug in de wedstrijd. De tentakels van de Kraken waren echter te krachtig voor de tere eendjes uit Anaheim. Man of the match voor Seattle was Vince Dunn (goal en twee assists).

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 4-1

Met een assist pakte Avalanche Nathan McKinnon voor de achttiende opeenvolgende keer een punt en heeft daarmee de langst lopende reeks in de NHL van dit seizoen. Teammaat Fredrik Olofsson had ook een prima avond met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Los Angeles Kings – Calgary Flames 5-3

Met twee goals van Quinton Byfield waren de engelen de koning te rijk. Vooral dankzij Byfield, Drew Doughty en Anze Kopitar (allebei twee assists) doofde het heilige vuur bij Calgary en konden de punten lekker in de tas bij Los Angeles.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Vancouver Canucks – San José Sharks 7-4

De aanwezigheid van de teruggekeerde Andrei Kuzmenko bij de Canucks was iets te veel van het goede voor de Sharks. Hij bewees via twee goals en een assist het ongelijk van zijn coach (Kuzmenko was hiervoor een healthy scratch). Met deze overwinning gaat Vancouver als nummer één de kerstbreak in.

Previous Geleen en Liège valse start, Den Haag start met 6 punten
Next Teamprestatie Tilburg nekt Essen in overtime