Sprong scoort Detroit wint, Oilers verslaan NHL koploper Rangers


Dag 72 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Daniel Sprong goal nummer acht van het seizoen scoorde en Detroit een 5-1 voorsprong verspeelde. Uiteindelijk won men in overtime. Edmonton Oilers de koploper in de NHL versloeg in het fameuze Madison Square Garden met 4-3.

LEES OOK: Flink koekie voor Toronto, vier goals MacKinnon, heeft nu 300 goals.

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 7-6 OT

In een comedy of errors waren de Red Wings het gelukkigst. Detroit mazzelde met het feit dat de sluwe oude vos Patrick Kane deze keer zijn vizier op scherp had staan. Hij leverde een fraaie assist maar was voor het doel nog succesvoller. Met twee goals en de winnende shoot-out treffer pakte Kane een “Patrick” in plaats van een hattrick. De Wings gaven een 5-1 voorsprong weg door onwaarschijnlijk slecht verdedigen en keken in periode drie tegen een 6-5 achterstand aan. Captain Dylan Larkin scoorde vier minuten voor tijd de 6-6. Detroit had uiteindelijk de shoot-outs nodig om de Flyers vleugellam te krijgen. Daniel Sprong kwam tot één treffer in ruim negen minuten ijstijd en was een minus een. Hij bereidde zijn eigen treffer fraai voor om vervolgens met een listige tip-in de 3-1 te noteren. Sprong is nu de derde aanvaller met de meeste punten (twintig) bij de Red Wings en vijfde op de lijst van alle Detroit-spelers.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers -Edmonton Oilers 3-4

Met een wederom ijzersterke Stuart Skinner (31 saves en 0.912%) en dankzij de diepte in hun aanvalslijnen zegevierden de Oilers. No need to cry for Connor McDavid en Leon Draisaitl als je ook Warren Foegele en Ryan McLeod (beiden een goal en een assist) achter de hand hebt. De smaakmaker was echter Ranger Mika Zibanejad. Met een waanzinnige assist (terugkijken!) en een goal pijnigde hij Edmonton. Echt pijn deed hij Oilers-goalie Stuart Skinner. Met een kiezelharde one-timer ramde hij Skinner volkomen dizzy. De impact op de helm van de Edmontongoalie was zo fors dat deze los schoot. De treffer voor New York, die uit de rebound volgde, werd terecht afgekeurd omdat Skinner toen al helmloos en tureluurs op het ijs lag. Skinner herpakte zich en bezorgde Edmonton de volle winst met zijn fraaie saves.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Boston Bruins 5-1

Winnipeg zette de thrusters vol open en vlogen met ultrasone snelheid voorbij aan de trage wankele beren uit Boston. De krachtigste Jetengines waren Mark Scheifele (twee treffers) en Gabriel Vilardi (goal en een assist).

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 2-5

De Blackhawks hebben de groots mogelijke moeite om een volledige wedstrijd een NHL-waardig niveau te behalen. Dat blijft punten kosten. Tegen de Canadiens verkwanselde Chicago een comfortabele 2-0 voorsprong door uiteindelijk vijf opeenvolgende tegentreffers te incasseren. Juraj Slafkovsky en Nick Suzuki (allebei een goal en een assist) waren de uitblinkers voor Montreal.

Previous Mechelen, Neuwied, Den Haag en Heerenveen winnen
Next Geleen en Liège valse start, Den Haag start met 6 punten