Mechelen, Neuwied, Den Haag en Heerenveen winnen

Speelweekend twee alweer van de BeNe League. De BeNe League Cup finale gaat plaatsvinden in Geleen op woensdag drie januari 2024. Mechelen won weer, dit keer van Diez in overtime. Neuwied versloeg Geleen, Heerenveen pakte een shutout tegen Herentals en Den Haag versloeg in een prima wedstrijd Liège.

EC Die Bären 2016 e.V. – Snackpoint Eaters Limburg 3-2

De eerste periode eindigde zoals hij begon. Ondanks dat beide ploegen een powerplay kregen bleef het 0-0. Geen echte grote uitgespeelde kansen waren er voor beide teams te noteren. De Duitsers wisten dan in minuut 24 door de verdediging van Geleen heen te breken. Puckverlies op de blauwe lijn door een aanvaller van Geleen leverde een uitbraak op van Janeck Sperling en die liet Eaters goalie Jowin Ansems kansloos. Zes minuten voor de zoemer van de tweede koffie break leverde dan de gelijkmaker van Geleen op. Ben Duperreault scoorde in de korte hoek na een uitbraak. In de laatste twintig minuten begon de wedstrijd aan beide kanten wat slordig.

Maar de wedstrijd ontbrande in de laatste tien minuten. Eerst was er een scrimmage voor de goal van Geleen waarbij Brett Magee de beren op voorsprong zette. Snel daarna een tripping penalty voor Mees de Wit en met een man meer wist Neuwied nu wel toe te slaan. Janeck Sperling schoot de 3-1 op het scorebord. Zijn tweede goal van de avond. Een dikke anderhalve minuut later met een man minder na weer een straf voor de Wit was het shorthanded raak voor Geleen. Wederom was het Ben Duperreault die voor de tweede keer Neuwied goalie Jan Guryca kansloos liet. Maar dichterbij kwamen de mannen van Geleen niet meer.

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 3-0

Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong met twee snelle goals. Jesse Barwell en Lars den Edel zorgde binnen zeven minuten al voor een 2-0 voorsprong. Waarvan die van den Edel op de powerplay was. Ook de derde goal in de tweede periode van Tijs Vreys was op een powerplay. Vooral in de derde periode kreeg Herentals genoeg kansen. Vier keer kregen de Belgen een powerplay maar de Friese penalty kill in samenwerking met goalie Martijn Oosterwijk hield stand. En dat leverde een shutout op voor de goalie van het Nederlandse team en de Flyers.
tekst gaat verder onder de samenvatting

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Liège Bulldogs 5-3

Den Haag deed wat het de laatste weken vaker deed meteen vanaf puck drop gas geven. Zo ook tegen de kampioen van afgelopen seizoen Liège. Dat resulteerde al in een snelle voorsprong voor de Hagenaars. Op de powerplay was het Joey Oosterveld die er alleen vandoor ging. Zijn schot werd nog gestopt door Liège goalie Troy Passingham maar die wist niet meer waar de puck was zodat Jurryt Smid de puck het laatste tikje kon geven. Dat was ook de enige treffer in de eerste periode. De schoten verhouding was elf om zes in de eerste periode in het Haags voordeel. In de tweede periode werd er vijf keer gescoord. Wederom aan het begin van de periode was het de thuisclub die scoorde. Na drie minuten in de tweede periode was het Jay de Ruiter die HIJS op 2-0 schoot. Vanuit het midden tussen de twee face-offs cirkels schoot hij in de winkelhaak raak.

Snel daarna was er de aansluitingstreffer van de Walen. Brett Magnus verdedigde verkeerd uit en de Belgen konden uit het puckbezit de aansluitingstreffer scoren. Andy Kolodziejczyk kon de puck langs Magnus in het doel schuiven. Kyle Brothers kreeg een perfecte assist van Gustav Jansson en Brothers wist met een mooie stick move de 3-1 binnen te schieten. Een stuiterende puck die niet onder controle werd gehouden door Liège leverde een goal op voor Raymond van der Schuit. Jeffrey Melissant vond van der Schuit bij de tweede paal en kon ongehinderd de goal maken. Dat bleek ook de pauzestand na veertig minuten. Schoten verhouding was elf om tien in het Haags voordeel. Vijf minuten voor tijd maakte Bryan Kolodziejcyk het weer spannend door shorthanded nadat Den Haag op de paal schoot op de break in twee pogingen te scoren. Zijn eerste schot werd gestopt door Brett Magnus maar op de rebound was Magnus kansloos. De Luikse goalie werd naar de kant gehaald en Bryan Kolodziejcyk had een slap shot in gedachten maar brak zijn stick en meteen daarna scoorde Melissant zijn tweede goal van de avond met een empty netter.

#19 Jeffrey Melissant Foto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – EG Diez-Limburg 4-3

Mechelen kwam op achterstand door een powerplay goal in de achtste minuut gescoord door John Mclean. Hij kreeg de puck aangespeeld op de kop van de face-off cirkel en met een one timer liet hij Mechelen goalie Riku Christian Lindroos kansloos. Vier minuten voor de eerste break zette Verners Egle met een actie gestart van eigen helft de mannen uit Mechelen op 1-1. Hij omspeelde de goalie dichtbij en wist zo de gelijkmaker binnen te schuiven. In de derde periode werd er maar een goal gescoord. Op een uitbraak wist Diez in minuut 27 de 2-1 te maken. Nils Wegner scoorde de goal en kwam daarbij ongelukkig in botsing met de Mechelse goalie Lindroos maar beide konden door.

Ondanks powerplays voor beide teams in de tweede periode werd er verder niet meer gescoord. In de laatste vijf minuten van de derde periode werd dat ruimschoots goed gemaakt. Vijf minuten voor tijd scoorde Boris Adriaenssens de 2-2. Op de powerplay stoomde Verners Egle op en die wist Adriaenssens te vinden waarbij de goalie dacht de puck te stoppen maar die ging toch de goal in. Met nog anderhalve minuut te gaan bouwde Cas Staps een aanval op voor Mechelen, die mislukte waarna op de break David Lademann de 3-2 voor de Duitsers maakte. Mechelen nam een time out en haalde de goalie eraf. Het wierp zijn vruchten af. Ben van den Bogaert stond links voor de goal en Verners Egle achter de goal en de Diez goalie Markus Ekholm Rosen verwachte een voorzet aan de rechterkant. Niet dus en zo werd het 3-3. Tijd voor overtime en precies een seconde voor tijd schoot Vadim Gyesbreghs naast en via de boarding kwam de puck bij Roberts Baranovskis en die hielp Mechelen aan de tweede overwinning op een rij.

#92 Roberts Baranovskis Foto: Facebook Chiefs Leuven