Tilburg verslaat Herne mede dankzij hattrick Joly


Wedstrijd 25 voor de Tilburg Trappers in de Oberliga Noord tegen de mannen uit Herne. Wederom nog steeds een zware delegatie bij de Trappers wat niet kan spelen. Max Hermens, Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Ruud Leeuwesteijn en Delaney Hessels ontbreken nog steeds.

LEES OOK: Flink koekie voor Toronto, vier goals MacKinnon, heeft nu 300 goals.

Herner Miners EV – Tilburg Trappers 2-5

Eerst was het Diego Hofland die het ijzer van de lat teste. Maar na acht minuten pakte Tilburg al de voorsprong op bezoek in Herne. D’Artagnan Joly draaide zich goed vrij vanaf de boarding aan de zijkant. En trok naar binnen toe en met een strakke forehander scoorde hij in de winkelhaak. Goalie Oto Jetschke was kansloos. Dat het maar 0-1 stond was ook te danken aan diezelfde Jetschke want hij had al achttien reddingen terwijl Herne maar vier schoten op het Tilburgse doel had.

In de tweede periode was Tilburg wederom de bovenliggende partij en dat betaalde zich uit met drie goals. Op de powerplay kon Branden Gracel uithalen, via de rebound was het Reno de Hondt die met een mooie backhand pass Diego Hofland wist te vinden en Hofland wist de puck in het net te tikken. Een dikke minuut later al de 3-0. Vanaf de blauwe lijn D’Artagnan Joly met zijn tweede goal. Via een schaats van een Herne spelers. Toen was er net drie minuten gespeeld in de tweede periode. En terwijl Herne dacht te scoren, die werd terecht afgekeurd voor te hoge stick.

Was het laat in de tweede periode dat ook Branden Gracel op de scoresheet terecht kwam. En hoe, hij ontving de puck ‘between the legs’ legde hem goed met zijn rug naar de goal en met de backhand scoorde hij de 4-0. Toch kwamen ook de Duitsers op de scoresheet. 28 seconden voor de zoemer van de tweede break. Tim Krüger ging bij een 3-op-2 van buiten naar binnen langs goalie Cedric Andree en in de verre hoek kon hij de 1-4 maken.

degelijke winst Trappers

Tien minuten voor tijd is iedereen de puck kwijt. Hij stuitert vlak bij D’Artagnan Joly en die denkt niet na, maakt een 180 graden draai en schiet in de korte hoek de puck binnen. 5-1 Trappers en Joly met zijn hattrick. Herne kwam ook nog een keer tot scoren op de powerplay was het Jan Dalecky die de eindstand op 2-5 bepaalde in het Tilburgse voordeel.

tekst gaat verder onder de foto

#29 D’Artagnan Joly Foto Arie Leeuwesteijn

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Erfurt – Duisburg 4-0
Essen – Scorpions 8-1
Indians – Leipzig 1-2
Halle – Hamm 5-3
Herford – Rostock 4-5 OT

de laatste weken waren de uitslagen van de concurrenten gunstig. Virtueel stond Tilburg op een zesde plek maar vooralsnog gewoon stevig derde.

1. Essen 26-59
2. Scorpions 26-56
3. Tilburg 25-46
4. Erfurt 25-44
5. Halle 24-41
6. Indians 25-40
7. Hamm 25-36
8. Rostock 25-35
9. Leipzig 25-34
10. Herne 25-33
11. Duisburg 26-20
12. Herford 25-9

Previous Flink koekie voor Toronto, vier goals MacKinnon, heeft nu 300 goals.
Next Mechelen, Neuwied, Den Haag en Heerenveen winnen