Flink koekie voor Toronto, vier goals MacKinnon, heeft nu 300 goals.


Dag 71 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij de Leafs een aardig koekie kregen van Buffalo. Ze kregen negen goals om de oren en volgens Auston Matthews was het de slechtste wedstrijd van Toronto sinds hij er is. Nathan MacKinnon haalde de 300 goals. Edmonton scoorde drie goals binnen een minuut en negen seconden.

LEES OOK: Sprong verliest voor zesde keer in zeven wedstrijden met de Red Wings

Buffalo Sabres -Toronto Maple Leafs 9-3

De blaadjes uit Toronto werden door de Buffels  met speels gemak op een hoop geveegd. Jeff Skinner (twee goals en een assist), Kyle Okposo (twee goals), Tage Thompson (goal en twee assists) en Alex Tuch (vier assists) brachten Toronto de zwaarste verwondingen toe. Auston Matthews liet zijn tiende treffer in zes wedstrijden noteren. De Leafs hadden er niets aan.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 2-3 OT

Tijdens de reguliere speeltijd scoorde Anthony Manta voor de Capitals beide goals. Het was vervolgens good old Alex Ovechkin die in overtime de winnende treffer voor Washington leverde. Capital Tom Wilson raakte op forse wijze slaags met Blue Jackets-goalie Elvis Merzlikins. Wilson was at the wrong place, at the wrong time en had nooit die eerste klap moeten geven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Florida Panthers – St. Louis Blues 1-4

Voor de Panthers is het de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. De kittens werden vooral lastig gevallen door Pavel Buchnevich die voor de Blues twee keer scoorde. St. Louis-goalie Joel Hofer was de absolute uitblinker met 37 saves. Een NHL-record voor Hofer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Philadelphia Flyers – Nashville Predators 2-4

Nashville opperroofdier Philip Tomasino was met twee treffers het beest dat de Flyers vleugellam maakte.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 2-1 SO

De ijsvogels wonnen alweer hun vierde van de laatste vijf wedstrijden dankzij His Royal Coolness Sidney Crosby. Hij leverde de enige treffer tijdens de shoot-out.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Tampa Bay Lightning -Vegas Golden Knights 5-4

Ondanks twee goals van Vegas-sniper Jonathan Marchessault stonden de ridders met lege handen. Het was Nicholas Paul die in Tampa pal voor tijd de bliksem liet inslaan. Met nog 1:13 op de klok in periode drie bezorgde hij Tampa de volle buit.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New Jersey Devils -Edmonton Oilers 3-6

Binnen één minuut en negen seconden bogen de Oilers een 3-2 achterstand om in een 5-3 voorsprong. Het was de Keizer van Edmonton Connor McDavid die met zijn 3-3 de ondergang van het duivelsgebroed uit New Jersey inluidde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Dallas Stars – Vancouver Canucks 4-3 OT

De Texanen hadden moeite om op gelijke voet te blijven met de Canucks. Toch trokken de cowboys uit Dallas aan het langste eind. Het was Matt Duchene die in overtime de trekker overhaalde en zo de winst voor Dallas binnen sleepte.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 4-3 OT

Montreal was in gedachten al bij een shoot-out toen 4.9 seconden voor tijd Kirill Kaprizov de Canadiens op hun rug legde: 4-3 voor Minnesota.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Colorado Avalanche- Ottawa Senators 6-4

Voor de Senators kwam periode drie als een shock. De 4-3 voorsprong werd bedolven onder een lawine van aanvallen van Colorado. Nadat de sneeuwstorm was gaan liggen, was Ottawa met 6-4 onder een dikke sneeuwlaag begraven. Nathan Mackkinnon was  voor Colorado met vier goals (!) en een assist het dynamiet dat die lawine triggerde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Anaheim Ducks – Calgary Flames 0-3

De eenden uit Anaheim lijken weerloos. Ook tegen de Flames konden ze geen punten scoren. Flames-goalie Jakob Markstrom pakte een mooie shut-out (27 saves). Zijn Zweedse landgenoot Elias Lindholm was met een goal en een assist de gevaarlijkste vlam op het ijs.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San José Sharks – Arizona Coyotes 2-5

Coyotes Alexander Kerfoot en Clayton Keller maakten de haaien tandeloos. Beiden leverden een goal en twee assists. San José blijft door dit verlies op de bodem van de NHL.

Previous Zaterdag 23-12 Teddy Bear Toss bij Geleen - Den Haag
Next Tilburg verslaat Herne mede dankzij hattrick Joly