Sprong verliest voor zesde keer in zeven wedstrijden met de Red Wings

Dag 68 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit voor de zesde keer verloor in zeven wedstrijden. Dit keer waren de Ducks de betere. Pittsburgh’s Sidney Crosby op de all time points list nu op de dertiende plaats staat met 1535 punten. Hij scoorde een goal en had een assist.

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 3-4

De Anaheim Ducks namen brutaal een 4-0 voorsprong. Goalie Ville Husso van de Red Wings werd na zeventien minuten vervangen door James Reimer. In minuut 58 viel de 3-4 maar verder dan dat kwam Detroit niet meer. Daniel Sprong had een schot op goal in 12:20 minuten ijstijd in zeventien shifts.

tekst gaat door onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 4-3

Een 3-0 voorsprong voor de Pens werd tenietgedaan door Minnesota. Maar uiteindelijk werd de game winning goal gescoord door Sidney Crosby.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 2-3 OT

Montreal pakte een 2-0 voorsprong maar de Jets kwamen gewoon netjes terug tot 2-2. In overtime bezorgde Justin Barron de Canadiens het extra punt.

Dallas Stars – Seattle Kraken 4-3 OT

22 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Eeli Tolvanen voor Seattle de 3-3. Maar in overtime pakte Thomas Harley de winst voor de mannen uit Dallas.

Calgary Flames – Florida Panthers 3-1

De Florida tegenstanders van Calgary werden eerst moe gemaakt door Edmonton waarna de Flames de winst binnen wist te halen. Eerst tegen Tampa en nu ook tegen de Panthers. Ook goed keeperswerk van de van een blessure teruggekeerde Jacob Markstrom, hij maakte 33 saves. Twee shorthanded goals in de derde periode maakte het verschil voor de Flames. Mikael Backlund en Blake Coleman scoorde die beide shorthanded goals.