Geleen en Liège valse start, Den Haag start met 6 punten

De zaterdagavond BeNe League startte met de Teddy Bear Toss in Geleen. Dat was weer een feest. Alleen de wedstrijd werd geen feest voor de Limburgers. Het werd 6-2 voor Den Haag. Herentals walste over Leuven heen en Heerenveen won in overtime van Liège.

Snackpoint Eaters Limburg – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-6

De laatste wedstrijd als coach van Den Haag voor Jasper Kick. Sinds zijn aantreden zijn er aardig wat asses gekickt. Zo ook in Geleen. Waar het na anderhalve minuut al 1-0 werd voor HIJS na een strak en laag schot van Dani van Schilt. Na zeven minuten was het beren vliegen toen Ben Duperreault de gelijkmaker voor Geleen binnen schoot.

tekst gaat verder onder de foto

Teddy Bear Toss Foto: Wil Smeets

Het leek wel of de onderbreking niet veel goeds had gedaan voor de Eaters want binnen een scheet en een zucht stond het 4-1. In een tijdsbestek van zes minuten scoorde Den Haag drie keer. En Geleen legde ze geen strobreed in de weg. Jurryt Smid, Joey Oosterveld en nogmaals Dani van Schilt zorgde ervoor dat Deniz Mollen naar de bank mocht en Jowin Ansems het Geleense goal ging verdedigen. De schoten verhouding in periode een was 14-om-6 in het Haags voordeel. In de tweede periode was het spel ook evenwichtiger. Den Haag hoefde niet zo nodig meer en Geleen moest wel. Maar het lukte pas in de slotfase dat Geleen wist te scoren.

En men had daar een powerplay voor nodig. Tijn Jacobs de ex Trappers speler die koos voor meer speeltijd in Geleen wist het buitenkansje te benutten. De bezoekers van Glanerbrook maakte zich op voor een spannende derde periode, maar spannend werd die niet. Want Den Haag bouwde de voorsprong uit naar 6-2. Wederom Jurryt Smid en Raymond van der Schuit zorgden voor de twee goals van de derde periode.

#20 Dani van Schilt Foto: Robert Bos

Liège Bulldogs – Unis Flyers Heerenveen 2-3 OT

De finalisten van afgelopen seizoen in de BeNe League stonden tegenover elkaar in het Mediacite. Terwijl het gelijk op ging in de eerste periode werd twee minuten voor de eerste break 1-0 voor Heerenveen. Puck verlies in het aanvalsvak door de Walen leverde een 3-op-2 op voor de Flyers. Henri Ruotsalainen ging five hole bij Troy Passingham. Halverwege de wedstrijd bracht Bryan Henry de stand weer in evenwicht. Een geblokt schot leverde een uitbraak op voor Liège en Henry vond de bovenhoek achter Flyers goalie Martijn Oosterwijk. Elf seconden voor de tweede break pakte Heerenveen wederom de voorsprong. Een line change van Luik pakte geheel verkeerd uit. Frankie Pucci wist Jasper Nordemann te vinden en die deed een backhand forehand move en wist zo de 2-1 te maken.

Na zes minuten in de derde periode scoorde Yoren de Smet de 2-2. Een breakaway van 3-op-1 leverde een strakke assist op van Kurt Sonne zodat de Smet in de korte hoek de puck hoog in het net kon doen belanden. In overtime kon Frankie Pucci uitbreken. Met een move tussen twee verdedigers leek het verkeerd af te lopen maar een poke check van Troy Passingham zorgde ervoor dat de puck toch in het doel van Luik plofte. 3-2 winst in overtime voor de Friezen.

Heylen Vastgoed HYC – Chiefs Leuven 8-0

De kerstgedachte was er nog niet bij de spelers van Herentals want ze lieten geen spaan heel van het team van Leuven. Het werd maar liefst 8-0. Na de eerste periode was het nog steeds een wedstrijd aangezien het pas 1-0 stond door een goal van Mauro Pyl. In de tweede periode werd er in een tijdsbestek van tien minuten vier keer gescoord door de mannen van HYC. Chad Piccart, Ben Coolen en twee keer Alexander Vasilyev. Tijdens de laatste twintig minuten scoorde nog Jacques de Ceuster, Wannes Moons en de captain en nestor van het team Mitch Morgan.