Teamprestatie Tilburg nekt Essen in overtime


Tweede kerstdag, lekker IJshockey op Stappegoor dus geen familieaangelegenheden. Aangezien het lekker vol zat met 2042 toeschouwers dachten een hoop mensen daar hetzelfde over. En niemand kreeg spijt want wat een wedstrijd werd het tussen de koploper en de nummer drie. Tilburg versloeg koploper Essen in overtime met 3-2.

LEES OOK: Tilburg verslaat Herne mede dankzij hattrick Joly

Tilburg Trappers – ESC Wohnbau Moskitos Essen 3-2 OT

Ondanks het gemis van nog steeds zes spelers, Max Hermens, Mikko Virtanen, Alexei Loginov, Delaney Hessels, Danny Stempher en de nieuwe import Kaid Oliver. Begon Tilburg gelijk goed door in de eerste beste aanval te scoren maar de goal werd afgekeurd voor goalie interference. Vlak voordat Branden Gracel naar de strafbank moest voor hooking in de zevende minuut kreeg Tilburg de kans op de eerste goal. Een mooie tic tac toe aanval eindigde net niet in het doel van Essen. De penalty kill van Tilburg deed zijn werk bij de twee penalties voor de Tilburgers. In de slotfase kreeg Tilburg nog twee minuten powerplay na een interference call voor Dennis Reimer maar ook de Essense penalty kill deed het prima inclusief goalie Bastian Flott-Kusic.

Na vier minuten in de tweede periode kwam Essen dan toch op voorsprong. Een duel werd gewonnen door de Duitsers aan de boarding en er kwamen twee spelers vrij voor de goal van Cedric Andree. De twee topscorers van Essen vonden elkaar heel makkelijk en Andree was kansloos op het schot van Sandis Solmanis. De assist kwam van de andere Let Elvijs Bizais. Tilburg lukte het toch om de druk op te voeren en in de dertigste minuut leek men beloond te worden maar van dichtbij wist Branden Gracel de paal te raken.

Daarna nog twee kansen voor Ties van Soest en D’Artagnan Joly maar de puck wilde er nog niet in. Tot twee minuten voor tijd van de tweede periode. Diego Hofland kreeg aan de boarding de puck van Noah Muller tegen twee verdedigers en de goalie. Hij liet ze allemaal voor jan met de korte achternaam op het ijs staan. En wist de puck in de verre hoek te plaatsen toen hij op snelheid voorbij de goalie flitste.

tekst gaat verder onder de foto

#66 Diego Hofland Foto: Arie Leeuwesteijn

Het venijn zat hem in de staart

De penalty kill van Tilburg moest weer aan de bak aan het begin van de derde periode. Na een holding straf voor Jordy Verkiel. Er was nog een schrikmomentje toen Branden Gracel met een Duitse speler tegen de linesman aan knalde waarbij de schaats van de Duitser het gezicht raakte van Gracel. Uiteindelijk waren er vijf hechtingen voor nodig om de snee te dichten. En na de reparatie stond Gracel ‘gewoon’ weer op het ijs.

Ook nog met tien minuten te gaan was er een straf. Marvin Timmer kreeg een straf voor high sticking maar nog steeds hield Tilburg stand met een mannetje minder. D’Artagnan Joly scoorde de 2-1 acht minuten voor tijd uit het niets. Hij schoot hard op doel, de puck stuiterde terug vanaf de boarding en via de goalie Flott-Kusic zijn rug viel de puck binnen.

Lang konden de toeschouwers van Tilburg er niet van genieten. Want een dikke minuut later was het alweer 2-2. Sandis Solmanis kon ongehinderd achter de goal van Tilburg schaatsen en de puck panklaar neerleggen voor de instormende Niklas Heyer. Negen seconden voor tijd kreeg Kilian van Gorp een penalty voor boarding en moest Tilburg overtime aanvangen met een man minder op het ijs. Essen trainer Danny Albrecht probeerde wat hem al vaker is gelukt namelijk de goalie van het ijs te halen en met een 5-on-3 toe te slaan. Trappers goalie Cedric Andree hield Tilburg toen op de been met vier reddingen.

tekst gaat verder onder de foto

#67 Cedric Andree Foto: Arie Leeuwesteijn

Waaronder een met veel geluk. Via de five hole leek Essen te scoren maar net via de schaats ging de puck voor Tilburg langs de goede kant van de paal. En de enige uitbraak van Tilburg bleek raak te zijn. D’Artagnan Joly kon uitbreken over rechts en wist Branden Gracel te vinden links van de goal en met een one-timer met een knie op het ijs wist hij de winnende goal te scoren.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Leipzig – Erfurt 1-2
Duisburg – Herne 4-7
Hamm – Indians 2-6
Scorpions – Herford 5-2
Rostock – Halle 1-7

1. Essen 27-60
2. Scorpions 27 – 59
3. Tilburg 26-48
4. Erfurt 26-47
5. Halle 25-44
6. Indians 26 -43
7. Hamm 26-36
8. Herne 26-36
9. Rostock 26-35
10. Leipzig 26-34
11. Duisburg 27-20
12. Herford 26-9

Previous Sprong geeft assist bij verlies Red Wings, twee 'Michigan' goals
Next Neuwied verliest in overtime van Diez